Spela Bolibompa spel online

Bolibompa är definitivt ett av de populäraste barnprogrammen i landet. Det är riktat till små, men även mellanstora barn. Förutom att locka barn till att sitta fastklistrade framför TVn vid sändningstid har det utvecklats spel som bygger på programmet. Även detta har lockat till sig tusentals barn. Hur och vart man spelar Bolibompa spel går vi igenom här.

Vad är Bolibompa?

Bolibompa är ett barnprogram skapat för barn från 7 månader till ungefär 5. Genom huvudpersonen Draken, som är en snäll och rolig kompis för barnen, ska barnen kunna underhållas på ett tryggt och pedagogiskt sätt. I interaktiva Bolibompa spel får barn bland annat vara med till att hjälpa Draken lösa problem.

SVT-spelet har plockats bort

Förr kunde barn spela sina favorit Bolibompa-spel inne på SVT:s hemsida. Detta var framtagit av SVT Barns egen utvecklingsavdelning, som arbetar för att ta fram pedagogiska och trygga spel. Dessvärre har SVT tagit bort sina Bolibompa spel från hemsidan då de använda “Flash” som numera är borttaget av flera webbläsare. Det har väckts mycket kritik av att SVT raderat spel, men samtidigt måste man förstå att de måste följa den moderna utvecklingen.

Nu kan du spela Bolibompa via en mobilapp istället

Bara för att SVT raderat Bolibompa-spelet från sin hemsida betyder det inte att du eller dina barn inte kan njuta av att spela med Draken ändå. SVT har nämligen utvecklat den unika Bolibompadrakens app. På spelet kan man spela roliga spel, leka med Draken och se på sina favoritserier. Precis som det föregående spelet på deras hemsida är den nya Bolibompa-appen skräddarsydd för barn. Det vill säga att lärande är i fokus, att allt är på svenska och att det inte finns några köpmöjligheter inuti appen. Allt för att barn ska kunna vara trygga när de spelar spel.

Förutom att spela spel kan barn delta i andra pedagogiska aktiviteter som att väcka, mata och klä på draken, men också att borsta Drakens tänder och måla bokstäver. En överraskning finns att tillgå varje dag också – nämligen ett nytt drakägg med nytt innehåll!

Begränsa appen via föräldrarinställningar

För att alltid vara på säkra sidan finns det en föräldrarinställning man som förälder kan använda sig av för att begränsa spelet. Det vill säga att man kan ställa in hur länge barnen ska kunna använda appen, men också begränsa videoupplösningen för att spara data och begränsa vilka lekar som finns att tillgå i appen.

Varför ska mitt barn spela Bolibompa-spel?

Trots att det har visats sig finnas stora fördelar med att tillåta sina barn att spela spel är det fortfarande många som ställer sig kritiska till det. De förstår inte varför barn ska sitta fastklistrade framför datorn eller surfplattan när de kan vara ute och leka på riktigt.

Men faktum är att spel som Bolibompa är oerhört lärorikt samt sägs kunna öka barns kreativitet. Samtidigt sägs det hjälpa hjärnan med behandlingshastighet och minnesförmåga. Det finns många skäl till varför onlinespel kan vara fördelaktiga för just ditt barn, men precis som med allt förbrukande av digitala aktiviteter är det viktigt att begränsa skärmtiden.