De 3 bästa svenska spelsajterna för trav

Vi är inte ensamma om att finna travsport spännande och givande. Tusentals människor över hela landet känner likadant. Travsport och spel på det tycks vara något som förblir ett intresse bland svenska folket. Detta beror väl till viss del på att de svenska spelsajter vi har idag erbjuder bra spelutbud, utmärkta gränssnitt och spännande priser. Att säkerheten är högt prioriterat är grädden på moset.

Men hur ser utbudet av svenska spelbolag ut idag egentligen? Vilka aktörer erbjuder travsport på deras hemsidor, och vilka av dem är bäst? Det vill vi ge oss på att besvara nedan.

1.    ATG – Största spelbolaget för spel på hästar i landet

ATG är utan tvekan det största spelbolaget inriktat på trav. Faktiskt så har ATG funnits på marknaden för spel på hästar om pengar i över 45 år, vilket som är en av anledningarna till varför de än idag är ett självklart val hos många. Hos ATG hittar travspelaren även det största spelutbudet och flest antal spelformer, där poolspel ligger i fokus. Några av de populäraste spelformerna att välja och vraka mellan hos ATG är V75, V86, Dagens Dubbel och Harry Boy.

Företaget hade förr monopol på hästspel i landet, men de senaste åren har även andra aktörer trätt in på marknaden. För att utstå konkurrensen har ATG följaktligen inkluderat andra spelkategorier på sin sajt som casino. Störst är de dock fortfarande på travsport och det ska nog rätt mycket till innan detta kommer förändras.

2.    Svenska Spel – En svensk klassiker för trav & bingo

Spelbolaget Svenska Spel har kanske gjort sig mest känt för sina bingolotter. När ATG:s monopol på spel på hästar om pengar i landet försvann började de dock snabbt erbjuda sina användare travspel också. Detta blev en stor favorit bland spelarna och med åren har Svenska Spel sett kraftig tillväxt. Numera är de ett spelbolag som många travsportsintresserade vänder sig till. Åtminstone om man ser till recensioner hos travsport.io och antalet aktiva spelare.

Hos Svenska Spel är det också poolspel man spelar om. Här finns dock inte de klassiska ATG-spelformerna att tillgå. Istället kan man spela på Vinnare, Head-2-head, Plats eller deras unika Challenge. Hos Svenska Spel finns det alltså inte ett riktigt lika stort utbud av spel som hos ATG, men man ska inte glömma att de inte varit aktiva inom travsport lika länge heller!

3.    Unibet – Det mångfaldiga spelbolaget

Unibet, en del av Kindred Group, är ett av de främsta spelbolagen i hela världen. Mest kända är det för sin bettingsektion, därav namnet “Unibet”. Unibet var dock också snabb med att inkludera spel på hästar när ATG:s monopol försvann. Numera klassas de som en av de största aktörerna för travsport i landet, efter ATG själva och Svenska Spel såklart. Gentemot dessa kan man endast spela på fasta odds hos Unibet, det vill säga de odds som släpps innan loppen.

Unibet har ett par spännande spelformer att välja mellan. De erbjuder, precis som Svenska Spel, sina användare att spela på Vinnare, Plats (1–3) eller Head-2-head. Samtidigt kan den som önskar spela på långtidsspel som exempelvis Elitloppet och Prix d’Amerique.