Dessa program kan hjälpa dig både i arbetet och i vardagen

Idag så lever vi en större del av våra arbets- och privatliv digitalt. Många arbetar helt och hållet med hjälp av en dator och internetuppkoppling, och samtidigt så håller vi kontakt med vänner, tittar på serier, och läser våra nyheter digitalt.

Det finns också en hel del program som är utformade för att hjälpa dig i vardagen. Den här texten är menad som en guide med tips och tricks för dig som är intresserad av att lära dig mer om olika datorprogram, men känner att det är lätt hänt att du blir överväldigad av den enorma mängden information som finns att tillgå.

Molnbaserade texttjänster

När H.C Andersen skrev sina klassiker såsom Den Fula Ankungen och Tummelina så hade han enbart möjligheten att använda sig av papper för att författa sina verk. Men idag så finns det en rad olika tjänster för dig som behöver skriva texter eller göra presentationer för din utbildning eller ditt arbete. Dessa molnbaserade texttjänster är gratis att använda och gör att du enkelt och smidigt kan nå dina presentationer oavsett var du befinner dig någonstans, och oavsett om du använder dig av en mobil eller dator. Detta kan verkligen förenkla ens vardag, och de två populäraste molntjänsterna är idag Google Drive och Microsoft OneDrive.

VPN

Om du har spenderat en del tid med att titta på YouTube-videor så är det inte omöjligt att du har hört talas om VPN tidigare. VPN har funnits under en lång tid, men på senare år så har det blivit väldigt populärt. Idag så är det inte bara människor som är intresserade av datorer och internet som använder sig av VPN, utan alla möjliga sorters människor använder sig av den här typen av program.

En VPN är i korta drag ett program som ändrar din dators digitala adress. När du exempelvis går in på SVT Play så läser sidan av vilket land du ansluter dig från, och du kan därefter ta del av hela utbudet. Om du istället ansluter till SVT Play från exempelvis Norge så kan du inte se allt som erbjuds. En VPN kan alltså användas för att titta på exempelvis utländsk Netflix eller en annan streamingtjänst som har andra rättigheter än den svenska motparten.

Men en VPN kan också hjälpa till med att hålla din information skyddad. Idag så är det dessvärre inte ovanligt med att information blir kapad på ett eller annat sätt, någonting som är väldigt mycket svårare om ens tilltänkta offer använder sig av en VPN.

Grammarly

Grammarly är ett program som automatiskt och snabbt läser igenom texter som du skriver på din dator. Du kan sedan direkt få tips på hur du kan formatera texten, eller anpassa den för att bättre passa din tilltänkta målgrupp. Du får även hjälp med att rätta olika stavfel och programmet är väldigt enkelt att lära sig och att använda sig av. Grammarly är gratis att ladda ner och använda, och om du vill ha tillgång till fler funktioner i tjänsten så finns det att låsa upp mot en mindre summa.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img