WinRAR

Om du har stora filer, eller helt enkelt vill skicka ett stort antal filer, kan du behöva arkivera dessa och komprimera filerna. Det finns många program som hjälper dig med det, men en utav de enklare alternativen är WinRAR. Det är ett program som hängt med sedan långt tillbaka och gör det möjligt för dig att ordna filarkiv med många filer, eller minska storleken på väldigt stora sådana.

Komprimera filer och dela med andra

Om du till exempel vill skicka väldigt många filer samtidigt, kan det vara värt att komprimera dessa och lägga ihop i en enda stor mapp. Genom att komprimera filerna får de en mindre storlek och blir därför lättare att skicka till någon via exempelvis mejl, chatt eller liknande program.

Det går även att låsa dessa filsamlingar, om du vill försäkra dig om att endast utvalda personer kan öppna dem. Då behöver man ett lösenord för att komma åt filerna efter nedladdning. Det här kan vara användbart om det är något känsligt man ska dela med sig av.

Öppna andras filer

Om du regelbundet i arbetet får ta emot filer kan det hända att dessa kommer i form av RAR-, ZIP- eller liknande filformat. Det innebär att det är komprimerad filmappar som ofta har flera filer inuti. För att öppna dessa behöver du ett program som klarar av dessa format.

WinRAR är ett bra exempel på ett sådant program. Det kan öppna och hantera filerna så att du enkelt kan flytta dem till en valfri plats på din dator. Du kan sedan återskapa det komprimerade arkivet när du ska skicka tillbaka filerna.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img