TeamViewer

Om du vill komma åt din dator när du inte är vid den, kommer du att behöva ett program som låt dig fjärrstyra datorn. Det kan vara användbart om du behöver komma åt den eller behöver datorsupport.

Det finns många olika program man kan använda, men en av marknadens största alternativ är TeamViewer. Det är ett gratisprogram om du är en privatperson och kan därför komma väl till hands om du har ett behov, eller om någon annan behöver komma åt en av dina enheter.

Kontrollera en dator på avstånd med TeamViewer

Programmet är väldigt enkelt att använda och även en nybörjare kommer snabbt igång med TeamViewer. Med programmet kommer du åt din dator, precis som att du var framför den. Du kan även använda programmet för att kontrollera en annan persons dator.

Gränssnittet har en enkel design som även amatörer kan förstå sig på. Samtidigt är programmet väldigt säkert och det finns alltså ingen risk att du kan bli kontrollerad mot din vilja. Det finns god säkerhet för att förhindra det här och du måste godkänna det innan någon får kontroll över din dator via fjärrstyrning.

För professionella datoranvändare kan det här vara effektivt för den som till exempel ska hjälpa någon med deras dator, men inte är i närheten av datorn vid tillfället. En del företag använder också den här typen av program för en mängd olika ändamål.

Få datorhjälp på distans

Ett vanligt användningsområde för den här sortens program är vid datorsupport. Om du till exempel ska få hjälp med din dator, men inte kan eller vill ta med den till en datorbutik, kan de i vissa fall erbjuda att fjärrstyra datorn. På så sätt kan de se problemet och lösa det.

Det kan även användas i samma syfte för att instruera en datoranvändare. Det kan till exempel handla om att visa någon hur ett visst program fungerar eller hur man på egen hand kan lösa ett vanligt förekommande problem i framtiden.

Du kontrollerar själv hur och när en person ska kunna komma åt din dator. Det finns alltså ingen risk att någon tar över din dator mot din vilja. För att ens komma åt den behöver de ett ID-nummer och ett lösenord från dig, utan dessa uppgifter finns det ingen möjlighet att fjärrstyra datorn.

Kan också användas för möten och presentationer

Det finns även en del företag som kan ha användning av TeamViewer. Flera användare kan samtidigt använda programmet och samma anslutning. Du kan också ställa in så att endast värden har full kontroll, medan de andra endast kan se vad som finns på skärmen.

Det här gör det möjligt att hålla presentationer och konferensmöten på distans. Man kan även chatta och samtala med varandra med programmet, vilket kan vara smidigt för ett företag som behöver den möjligheten. Du kan sedan via skärmen exempelvis visa ett bildspel eller demonstrera något för ett framtida projekt i företaget. Användningsområdena är många och det finns väldigt många olika typer av företag som kan ha användning av just fjärrstyrning.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel