Ta kontroll över ditt hem

Känner du till att du kan styra nästintill vad som helst i ditt hem med bara hjälp av en app? Galet som det låter är det faktiskt sant. Sedan genombrottet med smartphones har utvecklingen ökat med stormfart och det inkluderar smarta-hem prylar. 

Vi har tittat närmare på Google-home appen som är väldigt intressant. Appen är speciellt anpassad för att styra ditt hem via telefonen. Läs gärna mer om hem på messutjatalot.fi.

Vi ska berätta mer om några av produkterna och dess funktioner som också är helt fantastiska! 

Även google föredrar att du ska använda dig utav deras produkter så är även appen kompatibel med över 5000 olika varianter. 

Produkter och funktioner

Chromecast 

Chromecast är en medieströmningsenhet och det innebär att du kan casta din skärm på mobilen till tvn till exempel. Men för att fokusera på vad den kan göra för ett smartare hem är såklart ljudet, du kan idag styra ljudet med din röst höja och sänka volymen. Du kan även seriekoppla flera högtalare och fortfarande styra med din röst. Du behöver alltså inte sträcka dig eller flytta på dig överhuvudtaget bara sätta dig ner och njuta. 

Övervakning

Har du ett övervakningssystem i hemmet eller vill du ha, då skulle vi rekommendera dig att skaffa några av dessa märken Logitech, Nest, D-Link, Arla och Netgear. Dem är nämligen kompatibla med din google-home app. Detta innebär att du kan livestreama från mobilen och ha full kontroll över ditt hem. 

Ljus

Är du lite trött på att behöva släcka ner varenda lampa i hela huset när du ska rusa till jobbet eller gå och lägga dig? Med smart belysning kan du släcka och tända dina lampor med bara hjälpen av din röst eller några få klick. Några av dessa lampor hittar du av märkerna Philips Hue och LIFX.

Köksprylar

Det var nog aldrig på kartan för ca 30 år sedan att du skulle kunna styra dina köksprylar med hjälp av en smart-app. Men ja, idag finns det. Med hjälp av din röst kan du till exempel stänga av och sätta på din kaffemaskin utan att lyfta ett finger. 

Men tänk på att alla apparater är inte kompatibla med google-home appen. 

Inomhusklimatet

Alla har vi nog upplevt när vi vaknar upp en vintermorgon och det är bara kallt genom att sticka ut foten under täcket. Med smart home är detta ett minne blått. Genom endast röststyrning eller några få klick kan du från sängen kontrollera inomhusteperauten i ditt hem och du behöver aldrig frysa igen. 

Röst eller finger

Vi har pratat mycket om hur du kan styra allt med bara din röst så är inte fallet. Är det så att du känner dig mer bekväm med att trycka på några få knappar så fungerar det självklart det också. Skillnaden är att med röststyrning behöver du inte ha telefonen till hands men med knapp meny så måste du självklart öppna appen i din mobil. 

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel