VyprVPN

Det schweiziska företaget Golden Frog, VyprVPNS moderbolag, har varit en viktig del av kampen för integritet online sedan Internet uppfanns. Enligt deras hemsida skapades företaget som ett svar på den så kallade ”Room 641a incident” där NSA olagligt övervakade medborgarna genom att wiretape:a deras AT&T-nätverkskablar. Enligt uppgifter hade Golden Frog lämnat in ett formellt klagomål till Federal Communications Commission (FCC), som reglerar mellanstatlig kommunikation för att försöka avslöja den för allmänheten. De ignorerades och valde därför att ta saken vidare i egna händer.

Sedan dess har de varit förespråkare för integritet på Internet och har skapat sig ett starkt rykte som de ledande VPN-leverantörerna på nätet. Låt oss undersöka detta rykte.

Vad gör VyprVPN?

VyprVPNs huvudsakliga mission är, enligt dem själva, att skydda befolkningens integritet online, säkra deras internetanslutning och ge deras frihet tillbaka. För att göra detta använder de några av de bästa krypteringsteknikerna på marknaden. Men det är inte det enda de gör.

Med så hårt som länder som Nordkorea och Kina har slagit ner VPN-användare med något som kallas ”Deep Packet Inspection” (DPI), har VyprVPN utvecklat ett svar på detta. Vad DPI gör är att skanna metadata för att leta efter tecken på att någon använder en VPN. Så snart de får tag på dig kommer regeringen att försöka blockera eller sakta ner din internetanvändning så att du inte kan använda den till något.

VyprVPN har därmed kommit på en teknik som de kallar för ”Chameleon”. Denna teknik förvränger din metadata så att du kan fortsätta använda din VPN utan att fångas av dessa DPI-skanningar. Bor du i ett land som Kina, Ryssland eller Turkiet, kan denna VPN därför rädda ditt liv. Tyvärr finns denna teknik endast tillgänglig på Android, Windows och Mac.

Detta registreras

Med ett uppdrag som deras förväntar man sig att de har en strikt policy som inte kan registrera din information. Detta är sant, men har inte alltid varit fallet. Tidigare behöll de användarens VyprVPN IP-adress, anslutningens start- och sluttid samt det totala antalet bytes som användes. Sedan mars 2019 har de dock tagit bort denna praxis.

Hur snabbt är VyprVPN?

Medan det en gång var en av de snabbaste VPN:erna på marknaden med en plats som fyra på totalt 70 platser, har den idag sjunkit till 18:e plats. Det är fortfarande en av de snabbaste, men deras amerikanska servrar som är långsamma jämfört med deras europeiska (som är väldigt optimerade) har dragit ner dem på listan. Det finns snabbare VPN:er idag.

Hur säker är VyprVPN?

Genom att skanna VyprVPN för att se om det finns någon IP- eller DNS-läcka kan vi fastställa att det inte finns någon sådan läcka. Det fanns inte heller någon skadlig malware i deras program, vilket som tyder på att den också är säker på den fronten.

Fungerar VyprVPN med Netflix?

Streamingtjänster som Netflix är rätt hårda mot VPN-användare och kan stänga ner deras konto om VPN-användning kan konstateras. Flera IP-adresser som tillhör VPN-leverantörer har stängts ner. För att undvika att förlora resurser i en juridisk kamp med dem har flera VPN-leverantörer valt att hålla sig ifrån Netflix. Hur ser det ut med VyprVPN? Deras servrar i USA fungerar fantastiskt. Tyvärr fungerar ingen av deras europeiska servrar. Detta betyder att du inte kan ha tillgång till till exempel BBC.

Torrenting är tillåtet men ändå…

Torrenting och andra P2P-tjänster är tillåtna och de avstår från att övervaka vad du gör. Det har dock haken att om de upptäcker att deras IP-adress används för att bryta upphovsrättslagar, så kommer ditt konto att bli avstängt permanent eller stängas av tillsvidare, och du får tyvärr inte några pengar tillbaka.

Dessa enheter är kompatibla med VyprVPN

VyprVPN är kompatibel med alla större enheter som Windows, Android, Mac, iOS och Linux. Förutom dessa tillåter de dig att anonymisera din router, Android TV och Apple TV. Det ser dessvärre inte ut som att VyprVPN erbjuder webbläsartillägg för Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari eller Internet Explorer. Dessutom är VyprVPN inte kompatibel med TOR eller någon annan proxy.

VyprVPNs användarvänlighet

Användarvänligheten är ett av de områden där VyprVPN är bäst. Det är en av de mest enkla att använda sig av. Efter att ha klickat på några knappar samt godkänt deras användarlicensavtal laddas VyprVPN omedelbart ned till din enhet, varifrån du kommer vidare till deras utmärkta användargränssnitt. Härifrån kan du komma åt inställningarna och ändra till exempel din anslutning eller DNS-inställningar.

VyprVPNs hav av servrar

En av VyprVPNs största styrkor är dess enorma antal servrar med över 700 spridda över mer än 70 länder. Detta är en utmärkt funktion för både integriteten för användaren och programmets prestanda, eftersom deras servrar då inte kommer att bli överfyllda. Dessutom har de en killswitch-funktion så att om din anslutning kopplas bort kommer all din aktivitet att stängas av omedelbart, vilket förhindrar att din personliga information utsätts för risker.

Vad kostar det, och hur betalar man?

Det finns två huvudsakliga paket; en grundläggande (basic) och ett premium med olika funktioner.

Basic:

  • Årspris: ca. 408,06 kr.
  • Månadspris: ca. 67,67 kr.
  • Kan ha 3 anslutningar som är igång samtidigt
  • Obegränsad dataanvändning

Premium:

  • Årspris: ca. 544,08 kr.
  • Månadspris: ca. 88,07 kr.
  • Kan ha 5 anslutningar som är igång samtidigt.
  • Inklusive VyprVPN Cloud
  • Inklusive Chameleon

Eftersom bägge paket har en testperiod på tre dagar så erbjuder de inte någon återbetalning. Dessutom kan du endast betala med kreditkort, PayPal eller Alipay. Dessvärre finns det inget alternativ för betalning via kryptovaluta.

Rekommenderar vi VyprVPN?

VyprVPN har några bra aspekter som gör att vi rekommenderar den. Dessa inkluderar dess säkerhetsfunktioner, dess hav av servrar och Netflix-kompabiliteten. Dess brist på anonyma betalningsmetoder, liksom de juridiska problemen med torrenting, utgör emellertid seriösa problem för vissa användare. Med tanke på de andra snabbare eller mer funktionsrika konkurrenterna kring samma prisklass så blir det svårt för oss att rekommendera VyprVPN över dem.

Det betyder dock inte att den är dålig. Om du bara är ute efter säkerhet och anonymitet, är VyprVPN en av de bästa tjänsterna på marknaden.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img