Så blir du en Twitch Affiliate

Är du redan en spelnörd som spenderar många timmar med att spela online? Börjar du bli bra på detta och hitta egna hacks och tricks som gör andra människor intresserade av just din spelarprofil? Världen av onlinegaming växer hela tiden, och i takt med att den blir mer mångsidig finns det också mängder med sätt att etablera sin egen profil bland andra intresserade. Det finns många pionjärer inom data- och TV-spel som satt sitt namn på kartan inom olika eSporter, till exempel, och du känner säkert till flera av dem.

Kanske är det nu dags att du tar steget upp i hierarkin – att du börjar leda utvecklingen inom spel- och marknadsföring? Kanske vill du bli en Twitch Affiliate och börja tjäna pengar på din hobby?

Vad gör en affiliate?

Det första man behöver veta är såklart – vad gör egentligen en affiliate? Faktum är att det är lika enkelt som komplicerat att förklara. I princip innebär det att du sköter en webbsida eller blogg inom en utvald nisch. Spelar du eSport är det ju lämpligt att du kanske driver en blogg inom just detta, samtidigt som det är viktigt att du har en unik infallsvinkel som gör det spännande att läsa vad just du skriver. Ju fler följare och läsare du har, desto större är chansen att du kommer att lyckas som affiliate.

När du har en följargrupp eller ett större antal regelbundna besökare på din webbplats kan du börja fundera på vilka affiliate-samarbeten som kan passa dig. Om det är just eSport du sysslar med kan du till exempel besöka en sajt som eSportPortal.se och se vilka samarbeten de har. Brukar du streama dina matcher eller ditt spelande via Twitch är detta ett jättebra alternativ för affiliate marketing.

Twitch Affiliate program

När du blir en affiliate behöver du alltså ha ett antal följare som litar på dig och ditt omdöme. Du kommer nämligen att länka produkter eller tjänster med målet att få dina besökare att köpa dem. Du får en liten procent av varje såld produkt och dina besökare får ett bättre pris via de länkar som du delar med dig av. Detta utbyte kommer att fungera bäst om du länkar till produkter som du kan rekommendera och gärna använder själv, eftersom du annars inte kommer att verka trovärdig.

För att få tillgång till Twitch Affiliate Program behöver du ha minst 50 följare och loggat minst 500 minuter av streamat spel under sju olika dagar, med minst tre unika tittare per gång. Det är alltså inte omöjligt för en vardagsspelare att nå dessa kriterier. När du väl är inne i programmet kan du tjäna pengar genom att erbjuda Twitch-abonnemang av olika sorter, samt in game sales. De olika erbjudandena varierar och förändras i takt med att programmet växer.

Anmäl dig direkt till Twitch

Du gör bäst i att kontakta Twitch direkt om du är intresserad av att bli en affiliate. Undersök sådant som månadsavgift och andra kostnader du kan behöva lägga ut för att få tillgång till programmet.