Få ordning på ekonomin

Sedan smarttelefonen uppfanns och appar kunnat laddats ned, har vardagen blivit så mycket enklare på många sätt. 

För många är det ett ämne som är känsligt och något man inte vill kännas vid. Hur ska man få ihop budgeten månad för månad? Vart försvinner pengarna?

Vi har listat ett gäng appar som kommer att ge dig stenkoll på din ekonomi!

Buddy – Att ha en budget är A och O för att få koll på din privata ekonomi. 

Med Buddy kan du sätta upp en budget och sedan fyller i alla dina utgifter och köp. 

Är det så att det finns flera personer i hushållet kan ni också skapa ett gemensamt Buddy konto och ni får koll tillsammans. Läs gärna mer om hus och hem här artsara.fi/.

Spara kvitto – Precis som det låter. Du sparar alla dina kvitton elektroniskt! 

För visst är det vanligt att en del kvitton direkt dimper ner i papperskorgen och du vet inte längre vad du köpt? Det är ett minne blott! Nu kan du se direkt vart pengarna försvinner och du behöver inte längre leta runt efter bortglömda kvitton. 

Tink – Genom att koppla ditt bankkonto till appen kommer Tink att hjälpa dig kategorisera in alla dina köp. På så sätt kan du få koll på vart pengar försvinner varje månad. Tänk va skönt att spara in på onödiga köp. Många av dessa småköp blir en större summa i slutet av månaden. 

Veckopengen – Sedan en tid tillbaka är vårt samhälle nästintill kontantlöst, och hur lär man sina barn spara pengar och lära sig värdet? Med denna appen kan du och dina barn sätta upp mål och spara pengar. 

Har du sysslor i hemmet som måste utföras fungerar appen som ett lönesystem. Till  exempel: Du behöver plockar ur tvätten och hänga upp den. Det ger 25 kr extra i sparkonto. På så sätt kan du lära dina barn värdet av att arbeta och tjäna sina egna pengar. 

Matpriskollen – Istället för att bläddra bland reklamblad som dyker ner i brevlådan från olika butiker kan du får priskoll direkt i appen. Jämför priser och få dem senaste kampanjerna direkt i telefonen. Kanske finns den del pengar att spara in på din veckohandling. 

Cost split – Dela upp kostnaderna när du och dina vänner är på resor eller annat skoj. Med hjälp av appen så kan ni tillsammas hålla koll på alla utgifter och göra en rättvis uppdelning på alla utgifter ni kan tänkas ha.

Summering

Dessa appar är definitivt något att spana in för dig som känner att vardagsekonomin inte riktigt går ihop. Få koll på ditt sparande, dina utgifter, bolån och mycket annat med hjälp av dessa appar. Något som vi stark rekommenderar för dig som gärna behöver en extra push. 

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img