Spara hundralappar årligen genom att byta elavtal

Att byta sitt nuvarande elavtal är ett enkelt sätt att spara några hundralappar årligen. Totalt kan en villaägare spara upp emot 1400 kronor årligen, och den som bor i en lägenhet omkring 400 kronor. Det går också snabbt att byta energileverantör eftersom de flesta bolagen genomför flyttningen åt en.

När du byter elavtal gör du således din plånbok en god tjänst. Men hur gör man egentligen när man vill byta elbolag? Hur vet man vilket avtal som gynnar än bäst?

Jämför elpriser online

Om du bestämt dig för att byta elavtal har du redan kommit en god bit på vägen. Första steget är trots allt att bestämma sig för att man vill skifta leverantör.

Men hur gör man då om man vill komma till skott? Det smartaste sättet är att jämföra elpriser online. Detta kan man göra med hjälp av en prisjämförelsesajt som Elpriser24.se. Här kan man som konsument skriva in sin estimerade årliga elanvändning för att därefter se en mängd olika elbolag som erbjuder den bästa årsavgiften, påslag och elpris.

Elpris24 listar endast elbolag som erbjuder avtal med rörligt elpris som följer prisutvecklingen på elbörsen Nord Pool.

Varför byta elavtal?

Den främsta anledningen till att byta elavtal är att man kan spara pengar. Faktum är att du kan spara någon tusenlapp årligen beroende på bostadsform. Trots detta finns det andra skäl till varför man ska byta elavtal. Det kan till exempel vara att man vill ha bättre kundtjänst. Eller kanske man vill ha fler råd och förslag på hur man kan minska sin energianvändning. Sedan är det såklart många som bryr sig om miljöaspekten. Det finns väldigt många gröna energileverantörer på den svenska elmarknaden idag som arbetar för att sänka privatpersoners koldioxidavtryck.

Byt elavtal snabbt och smidigt

Med hjälp av en prisjämförelsesajt som Elpriser24 kan man se olika svenska elbolag på marknaden och teckna ett elavtal direkt på hemsidan. Man klickar helt enkelt på den blåa rutan till höger om elbolagets information där det står “Teckna elavtal”. Då blir man vidareskickad till elbolaget och skriver här ner sina kontaktuppgifter. Sedan blir man kund och många gånger hjälper elbolagen en med övergången. Då slipper man själv kontakta sitt gamla elbolag och säga upp sitt elavtal med dem.

Hitta ett elavtal som passar din situation bäst

När du jämför elavtal online kan du såklart se vad de olika avtalen kommer kosta för dig. Det listas årsavgift men också påslag och själva elpriset. Då får du en rättvis överblick över elavtalet och kan därefter fundera i lugn och ro.

Det är dock inte endast själva priset som spelar störst roll för alla konsumenter. Många bryr sig även om andra ting, som kundservice och liknande. Inte minst bryr sig allt fler svenskar om att minska sina koldioxidavtryck, och därför märker Elpriser24 de miljövänliga elavtalen med “Bra miljöval”. Således kan du välja ett elavtal inte bara baserat på dess billiga pris, men även baserat på deras miljövänlighet. Då gör du inte bara plånboken en tjänst, men också klimatet!