Så gör du om du vill låna 1000 kr

De flesta av oss kommer att stöta på en ekonomisk nödsituation någon gång under livet, om det inte redan inträffat vill säga. När detta sker och vi inte har tillräckligt mycket pengar på sparkontot kan det genast bli väldigt krisigt. Den goda nyheten är att det finns många olika sätt att låna mindre summor pengar snabbt.

Om det oväntade händer och du har ont om pengar finns det ett antal sätt att låna 1000 kr eller mer snabbt för att täcka dina utgifter. Låt oss kika närmre på hur man lånar mindre summor pengar och hur man gör det snabbt.

Börja med att omvärdera din budget

Innan vi går in på tips om lån rekommenderar vi att du ser över och omvärderar din nuvarande budget. Vad går dina pengar till i dagsläget och vilka justeringar kan du göra för att få pengarna att räcka till?

Börja med att se över dina nuvarande utgifter och se vad du kan skära ner på. Kan du lägga mindre pengar på kläder? Byta elavtal? Sluta ta taxi hem från krogen? Oavsett vad det är du kan skära ner på kan det innebära stora förändringar för din ekonomi.

När du omvärderar din budget kan det vara en god idé att använda dig av en bra programvara för privatekonomi, det vill säga exempelvis ett budgetverktyg eller budgetapp. Ett exempel är programvaran Mina Pengar som gör det enklare för användaren att kolla vart ens pengar tar vägen Då blir jobbet bara mycket enklare.

Checka din kreditvärdighet

En programvara som Mina Pengar kan naturligtvis resultera i en mer stabil ekonomi, men det betyder inte att du kan klara dig utan ett lån. Om du fortfarande står och är i behov av ett lån rekommenderar vi därför att du innan du ansöker om ett lån checkar din kreditvärdighet.

Kreditvärdighet är ett mått på din kreditrisken, det vill säga sannolikheten för att du betalar dina räkningar och ditt lån i tid. Kreditvärdigheten beräknas med hjälp av information i dina kreditupplysningar, inklusive betalningshistorik, den skuldsättning du har och längden på din kredithistorik. Ju högre kreditvärdighet desto bättre.

Att checka sin kreditvärdighet innan man ansöker om ett lån skyndar på lånprocessen. Hur? Jo, då slipper du lägga ner tid på att skicka iväg ansökningar till långivare du ändå inte hade kunnat få beviljat ett lån hos. Genom att veta hur bra (eller dålig) ens kreditvärdighet är innan man söker kan man spara tid och därmed få pengar utbetalade snabbare.

Jämför lån med en jämförelsetjänst

Budgeten är omvärderad och kreditvärdigheten checkad! Då är det dags för att börja jämföra lån med en jämförelsetjänst för att hitta fram till ett mindre lån med snabb utbetalning.

Faktum är att de allra flesta lån av mindre belopp är snabblån, det vill säga lån som utbetalas inom väldigt kort tid. Dessa snabblån går att jämföra på en mängd olika jämförelsetjänster idag.

Jämförelsetjänster samarbetar nämligen med ett flertal olika långivare som delar ut snabblån till svenska låntagare. Jämförelsetjänsterna listar då dessa olika långivare på deras sajter och jämför dem med varandra. På dessa sajter kan du därför se de olika långivarnas erbjudanden och jämförelser av element som exempelvis ränta, löptid och uppläggningstid. Du kan därefter jämföra dessa lån tills du tycker du hittar ett eller ett flertal lån som passar dig och dina behov bäst.

För att ansöka om ett lån hos en jämförelsetjänst fyller du i ett ansökningsformulär. Normalt tar detta inte mer än några minuter. Här skriver du i vilket belopp du önskar ansöka om samt nödvändiga personliga uppgifter. När detta är gjort och du skickat in din ansökan tar jämförelsetjänsten emot denna, gör en kreditupplysning på dig och skickar vidare din ansökan samt din kreditrapport till de olika långivarna. Inom bara några minuter efter att långivarna kontrollerat din ansökan och din kreditvärdighet skickar de dig offerter om de anser dig vara kvalificerad.

Skriv under ett låneavtal och se pengarna på ditt konto snabbt

Om du hittar ett lån som passar dig och dina ekonomiska behov kan du skriva under avtalet. När avtalet väl är underskrivet kan du generellt förvänta dig att se pengarna under dagen. Om du ansöker under helgen eller en fredag eftermiddag ska du dock inte räkna med att se pengarna på ditt konto förrän om måndagen, om du inte fått lånet beviljat av en långivare som arbetar under helgen det vill säga. Innan du skriver under avtalet är det såklart viktigt att du läser igenom villkoren – inklusive det finstilta. Har du förutsättningarna som krävs för att återbetala lånet i tid och är räntan och löptiden rimliga i förhållande till lånet?

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img