Så blir du en Krypto-affiliate

Bitcoin och andra kryptovalutor fortsätter att öka i intresse världen över. Detta har lett till att fler och fler börser för kryptovalutor skapats, tillsammans med tradingappar och bloggar om de digitala mynten. Lusten att äga kryptovalutor har såklart också ökat, men att tjäna pengar med valutorna innebär så mycket mer än att bara handla och/eller investera med dem.

Marknaden för affiliatemarketing har också blomstrat i takt med kryptovalutors ökade efterfrågan. Många kryptoföretag använder idag affiliatemarketingprogram för att öka sin kundbas och försäljning. Det vill säga att du som är kryptointresserad faktiskt kan omvandla ditt intresse till en pengamaskin! Men hur?

Förstå hur krypto affiliate-program fungerar

Det finns huvudsakligen två olika tillvägagångssätt för hur krypto affiliate-program fungerar och därför är det viktigt att du förstår skillnaden mellan de bägge. Den första kategorin hanterar kryptovaluta-betalningar från dina tillgångar, men utbetalar sina affiliates i standardvaluta. Den andra kategorin erbjuder produkter och tjänster, som ofta är relaterade till kryptovalutor, och betalar sina affiliates i kryptovalutor.

Bägge sorters affiliate-program fungerar i praktiken likadant, förutom utbetalningsmetoderna såklart. Du hittar helt enkelt ett affiliate-program du vill gå med i, registrerar dig och väntar sedan på att bli tilldelad de länkar du ska integrera på din plattform för att marknadsföra deras produkter och/eller tjänster. Den trafik och försäljning du genererar till företaget du samarbetar med återspeglar den provision som du får utbetalt till ditt affiliate-konto.

Välj ett krypto affiliate-nätverk

Det dyker upp nya krypto-affiliate-nätverk nästan dagligen – det vill säga att du som krypto-affiliate kommer att ha väldigt många alternativ! Du kan välja att samarbeta med handelsprogramvaror som Bitcoin Evolution, e-handelsbutiker som accepterar kryptobetalningar eller varför inte kryptovalutabörser och kryptoplånböcker?

Det finns väldigt stora krypto affiliate-nätverk där ute för dig som lockas av att bli krypto affilite. Välj dock endast legitima samarbetspartners vars produkter och/eller tjänster du själv tror på, annars kommer du med tiden tröttna på vad du håller på med.

Generera trafik med länkar & luta dig tillbaka

När du hittat ett program med ett affiliate-nätverk som passar dig är det dags att påbörja din nya karriär! Precis som med all annan affiliate-marketing handlar även Krypto affiliate-marketing om att marknadsföra företags produkter och/eller tjänster. Detta gör man att integrera länkar till företaget på sin blogg, sociala medie plattform eller hemsida. Några affiliate-program utbetalar sina affiliates för trafiken som genereras, men vanligast är det att man först tjänar pengar när denna trafik leder till försäljning.

För att tjäna pengar med affiliate-marketing måste man således lägga ner tid och engagemang på innehåll. Innehållet måste verka pålitligt, annars kommer läsarna aldrig klicka på länkarna och köpa produkten. Du kommer inte tjäna pengar som affiliate om du inte anammar rätt marketing-strategier. Det vill säga säljande innehåll, men också innehåll av god kvalitet. Ta dig tid på att skriva dina inlägg snarare än att skriva ihop det på någon minut. Se till att det inte är några språkfel och att du låter övertygad i det du skriver. Själv skulle vi aldrig köpa något genom någon som inte ens tror på produkten.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img