Så lägger du pussel online

Pusselspel har varit med mänskligheter i evigheter, och visst är det fantastiskt! Det är underhållande samtidigt som det kan hjälpa till att aktivera hjärnan. Idag behöver man dock inte köpa ett dyrt pussel som bara tar plats och samlar åt sig damm. Det finns lika många, om inte fler, alternativ online. Många är dessutom kostnadsfria.

Varför spela pussel?

Pussel är inte bara ett fantastiskt sätt att underhålla sig på. Det hjälper samtidigt till med att hålla ditt sinne och din hjärna aktiv och frisk. Faktum är att det visats sig vara ett bra sätt att dra ner på tempot och stimulera hjärnan på. Pussel låter ditt sinne engagera sig i en specifik situation som kräver fokus, koncentration och tålamod. Det sägs även kunna minska stressnivån och trötthet. Det spelar ingen roll om du spelar från din mobiltelefon, dator eller med fysiska träbitar. Oavsett hur du spelar pussel är det ett utmärkt sätt att underhålla sig på och samtidigt genomföra lite hjärngympa. Förutom att vara underhållande finns det dem som lägger pussel för att koppla av och stilla sinnet.

Vart kan jag lägga pussel online?

Det finns en uppsjö av olika möjligheter för att spela pussel online idag. Det räcker med en tur till en spelsida som spela.se, jigsawplanet.com eller 123pussel.se för att du ska kunna utforska utbudet. Pusselspel är ju inte avancerat alls egentligen, och eftersom det inte behövs några animationer eller liknande kommer det definitivt inte sega ner din dator.

Om du hellre vill lägga pussel via din mobiltelefon finns denna möjlighet såklart också. Detta är särskilt fördelaktigt för dig som ofta befinner dig på språng, det vill säga veckopendlaren eller semesternjutaren. Det finns ett flertal olika pussel-appar tillgängliga för nedladdning på Google Play och App Store. Nästintill alla är gratis, men så tillåts det ibland Köp inuti app.

Om du vill lägga pussel på en större skärm, fast inte har ork eller möjlighet för att plocka fram din laptop eller starta din PC kan du alltid ladda ner en pussel-app till din surfplatta. Majoriteten av de pussel-appar som finns för smartphones är även kompatibla med surfplattor. Så det är bara till att utforska utbudet och börja pussla!

Gör det till en social aktivitet – spela med dina vänner!

I dessa pandemitider vi lever i kan man inte riktigt ses med sina nära och kära som man kunnat förr. Visst kan man gå en promenad ihop, eller dricka en kaffe på en uteservering, men visst saknar man det där med hemmakvällarna med lite vin/öl och ett bra brädspel? Möjligheten finns fortfarande!

Bara på ett något annorlunda sätt… Det finns nämligen ett flertal olika appar till smartphones och surfplattor där du kan spela pusselspel med andra! Du kan tävla mot eller med dina vänner för att göra pusslandet till en social aktivitet. Givetvis kan du välja att tävla eller spela mot någon du inte känner – det är trots allt inte säkert att du känner någon i ditt umgänge som faktiskt ser charmen med pussel på samma sätt som du gör.