Investera med investeringsappar – utan att bli beroende

Appar för investeringar gör investering till något enkelt, lättillgängligt och roligt. Men precis som med sociala medier och andra appar är investeringsappar beroendeframkallande. Samtidigt är det riktiga pengar man använder sig av – så därför bör man vara extra försiktig.

Investeringar är ju dock något bra om det görs med måtta. Det är trots allt genom investeringar som majoriteten av alla förmögna människor nått dit de är idag. Så hur gör man för att investera via sin mobil utan att det övergår till ett beroende?

Förstå riskerna

Innan du laddar ner en app som Avanza, eToro eller Bitqt App är det viktigt att du förstår de risker som följer med investeringar. Och särskilt de risker som finns med att investera från sin mobiltelefon. Till att börja med innebär investeringar stora risktagande eftersom det antingen kan leda till stora vinster eller stora förluster. Har du investerat tidigare är du säkerligen redan medveten om detta, och har förmodligen redan upplevt bägge ting själv.

När det kommer till investeringar genom mobiltelefoner uppstår dock ytterligare risker. Nämligen en risk för att investerandet övergår till ett beroende. Våra mobiltelefoner har vi på oss dygnet runt. De finns där när vi är på väg till jobbet om morgonen, under arbetstid och när vi ligger i soffan om kvällen. Lättillgängligheten gör att vi hela tiden kan plocka fram våra mobiler och därmed köpa och sälja tillgångar lite när som helst.

Identifiera dina ekonomiska mål

Trots de potentiella riskerna som medföljer investeringar kan det fortfarande vara ett utmärkt sätt att bygga ett kapital på. Har du bestämt dig för att investera via din mobil bör du därför först ta dig tid att reflektera över din ekonomiska situation och dina mål. Fråga dig själv vilka avsikter du har med att investera, och vilka mål du försöker uppnå på detta sätt.

Har du kortsiktiga mål, det vill säga att du överväger att köpa hus snart eller vill åka iväg på en drömsemester, då är besparingar en bättre lösning. Vill du se ditt kapital växa under en lång tid, det vill säga 10+ år, då kan investeringar vara svaret. Har du råd och tid till att investera i så lång tid kan en investeringsapp mycket väl vara bra för dig.

Investera ansvarsfullt

När du förstått de potentiella risker som medföljer investeringar, samt fått en överblick över din ekonomiska situation och dina drömmar och därmed bestämt dig för att börja investera genom en investeringsapp – då gäller det att investera ansvarsfullt. Men hur?

Börja med att investera de pengar som du är okej med att eventuellt förlora, aldrig mer. Härefter är det viktigt att du gör din efterforskning noggrant. Var aktsam och investera endast i de företag, aktier och andra tillgångar som du ser potential för tillväxt i. Se även till att diversifiera mellan olika branscher, företag och tillgångar så att du sprider dina risker.

Eftersom investeringarna sker på din mobiltelefon är det viktigt att du avsätter tid för när det är okej att investera. Det kan kännas lockande att köpa eller sälja varje gång du möts av en push-notifikation, men vet du med dig att du har en tendens för mobilberoende är det smart att stänga av dessa notifikationer.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img