Ladda ner musik från Spotify

Några av oss är nog tillräckligt gamla för att komma ihåg hur man under de tidigare åren med internet kunde få vänta flera timmar för att ladda ner en enda låt att lyssna på. Den tiden är idag förbi. Väldigt få skulle nog sitta i flera timmar och vänta på att ladda ner en låt eftersom allting idag finns online.

Men det finns fortfarande många som tycker om att spela in musik så att man kan lyssna på den även utan internetuppkoppling. På Spotify är det faktiskt att göra just detta. Om du har en premium prenumeration så kan du ladda ner musiken på Spotify för att lyssna när du är offline, men då får du inte filerna som MP3 filer. Därför ska vi nu guida dig igenom hur du kan spela in musiken så att du får alla dina favoritlåtar även som MP3 filer som du dessutom kan överföra mellan exempelvis din dator och din telefon.

Ladda ner Audials Music

För att kunna spela in musik från Spotify och sedan lyssna på den var som helst, när som helst så måste du börja med att ladda ner det program som du ska använda för att spela in musiken med. Detta program heter Audials Music. När du installerat detta på din dator är du redo. Du behöver alltså inte registrera dig på programmet och det är dessutom enkelt att avinstallera om du skulle vilja. Läs mer här om du är nyfiken på vad det är för program. Du börjar med att klicka så att sidan står på ”Music Streaming”.

Spela musiken från rätt program

Nästa steg är att spela musiken så att denna spelas in. Klicka på Spotify ikonen och i det fönstret som öppnas klickar du sedan på det som heter ”Play music in Spotify”. Här ska du välja hur snabbt och med vilken kvalitet du vill spela in. Då är det viktigt att du väljer normal hastighet på inspelningen och med hög kvalitet. Nu öppnar du bara Spotify och spelar den musik som du vill spela in och sparar sedan.

Musiken spelas in

När du gjort de föregående två stegen så kommer alltså musiken att spelas in och bli till filer i MP3, AAC eller WMA. Musiken blir således automatiskt inspelas och sparas sedan i en MP3 fil. Det gör att du kan göra vad du vill med den filen, föra över den från datorn till mobilen och lyssna på när helst du har lust.

Bra att veta

Det kan dock vara väldigt bra att veta att Spotify kan stänga av konton om man använder sig av den här typen av inspelning. Det är en större risk att detta sker om man ladda ner i snabb takt då Spotify då enklare kan känna igen att det är en inspelning eller nedladdning som sker. Så att spela in musiken från Spotify är alltså möjligt men du gör det också med en risk för att bli avstängd från ditt konto om Spotify skulle upptäcka detta.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...

Regler för kortspelet sjuan

Sjuan är ett spel som har roat generationer av...

Vad är programvara?

Programvara är en uppsättning instruktioner, data eller program som...
spot_imgspot_img