Ladda ner film från CNN

Idag finns det väldigt gott om streamingsidor på nätet. Netflix, Cmore, HBO, ja listan över platser där man idag kan titta på serier och filmer online kan göras evighetslång. Men det går faktiskt även fortfarande att ladda ner film från nätet till din dator eller mobil. Detta är perfekt att göra inför exempelvis en tåg eller flygresa där internetuppkopplingen inte är lika stabil.

Men det är inte enbart nöjessidor som det går att ladda ner ifrån. Den amerikanska nyhetssidan CNN har också en funktion som gör det möjligt att ladda ner film från deras sida. Vi guidar här hur du går till väga för att göra just detta.

Installera ”Audials movie”

Det första du behöver göra är att ladda ner ”Audials Movie” till din dator. Detta är totalt gratis och det krävs inte någon registrering heller. Skulle du ångra dig går det dessutom lätt att av installera programmet i ett senare skedde. När du laddat ner så startar du och så ändrar du till ”Video streaming”. Välj det format som du vill spela upp i. Läs mer om vad ”Audials” är för något här och hur det fungerar.

Nu startar du CNN GO

När du installerat ”Audials movie” och är klar med den delen från överstående rubrik så klickar du på den knapp som säger ”Other Source/ Screen Recording”. Här kan du välja det som heter ”High-quality Direct Recording”. Detta är den knapp du alltså ska använda för att spela in en film från hemsidan. Du kan välja om du vill spela in en hel video av ett nyhetsklipp eller om du vill dela upp det i flera olika delar. Så nu går du in på cnn.com på internet. Du kommer att börja att spela in ett nyhetsklipp så fort du trycker på att starta en video på hemsidan. Här gäller det att först vara helt säker på att videon spelas i originalstorlek, annars riskerar kvaliteten att bli väldigt dålig och videon lika så.

Videon sparas automatiskt

Så videon som nu spelar in sparas automatiskt när den är färdig. När den är färdig spelad så kommer videon att automatiskt läggas i Audials spellista som du kan hitta på högersida av din skärm när du har igång programmet. Videon kan sparas i flera olika format antingen MP4, WMV, AVI eller 3GP.

Använd ”Audials Movie” till andra sidor också

Nu har du alltså lärt dig hur ”Audials Movie” fungerar så nu kan du även använda detta till andra sidor på nätet. För det är inte enbart till att spela in på CNN som denna applikation kan användas till, utan många andra sidor också. När du väl har spelat in den filmsnutt som du vill se kan du sedan se denna direkt på datorn eller så kan du exempelvis överföra dem till din mobil. Så du kan helt enkelt titta på de serier eller filmer du vill från överallt och utan internetuppkoppling. Det är ett perfekt sätt att förbereda sig inför en resa eller inför att du ska ut på landet där det är dåligt uppkoppling.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img