Ladda ner film från BBC iPlayer

BBC iPlayer är British Broadcasting Corporations (BBC) streamingtjänst. Om du vill veta hur du sparar innehåll från BBC iPlayer till din dator, mobil eller surfplatta har vi sammanställt en utförlig guide nedan.

Var uppmärksam på att allt innehåll från BBC och BBC iPlayer är upphovsrättsskyddat. Det innebär att du som privatperson, eller ni som företag, inte har rätt att dela innehåll. Detta är ett brott mot lagen i de flesta länder.

Så laddar du ner film från BBC iPlayer till din dator

Först kommer vi att gå igenom hur du laddar ner film och annat innehåll från BBC iPlayer till din dator. Vi använder oss av Audials inspelningsverktyg Audials Movie, då vi tycker detta är det bästa verktyget på marknaden. Läs mer om Audials Movie här och ladda ner deras programvara.

1.     Ladda ner, installera och starta Audials Movie

Första steget är alltså att ladda ner, installera och köra igång programvaran Audials Movie. Du kan ladda ner en helt kostnadsfri demoversion av programmet, alternativt betala 29.90 USD för den kompletta utgåvan.

När programmet är installerat startar du Audials Movie. Växla till läget “Video Streaming” och välj det önskade videofilmformatet, som MP4.

2.     Starta BBC Video på BBC iPlayer

Inne i Audials Movie klickar du härefter på “BBC iPlayer”. Sedan går du in på BBC iPlaayer (bbc.co.uk/iplayer) i din webbläsare. Klicka dig vidare in på videon som du önskar spela in och starta den. Så fort du startar en video kommer Audials Movie automatiskt spela in den. Se bara till att videon spelas upp i originalstorlek så att du får den bästa möjliga kvaliteten på den.

3.    Innehållet spelas in automatiskt

När inspelningen är färdig kommer videon att överföras till Audials-spellistan på höger sida av skärmen. Filmen spelas in och sparas i filformatet MP4f, WMV, AVI eller 3GP. Nu kan du använda Audials för att spela upp innehållet eller dra och släppa den till ett annat program.

Så laddar du ner film från BBC iPlayer till din mobil/surfplatta

Föredrar du att se film och annat innehåll från BBC på din mobil/surfplatta istället kan du givetvis också göra detta.

Börja med att spela in innehållet på BBC iPlayer med hjälp av ovan nämnda guide.

För Android enheter:
1. Klicka på “Storage: PC” inne i Audials Movie och därefter på +.
2. Välj “Android Smartphone, Tablet…”
3. Anslut en Android-enhet med ett USB.
4. Följ instruktionerna och överför videon till din Android-enhet.

För iOS enheter.
1. Högerklicka på videofilen inne i Audials Movie och välj “Export to>Itunes”.
2. Anslut en iOS-enhet med hjälp av en kabel.
3. Använd iTunes för att kopiera filen till valfri iOS-enhet.

Med hjälp av guiderna ovan kan du således spela in innehåll från BBC iPlayer och se på film när du än önskar det, oavsett vart du än befinner dig. Detta är väldigt fördelaktigt under exempelvis en semester där du inte har någon konstant internetanslutning.

Tycker du det är jobbigt att spela in filmer och annat innehåll på BBC iPlayer kan du såklart bara streama innehållet direkt via BBC iPlayer. Då måste du dock ha ett abonnemang på tjänsten.