Ladda ner musik från Amazon Music

Vid de allra flesta tillfällen så fungerar det helt perfekt att lyssna på musik online. Har du bra internetuppkoppling är det oftast inga som helst problem att lyssna på musik genom en streaming som Amazon Music. Men så fort internetuppkoppling blir det minsta lilla ostabil så kan det bli svårt. Därför kan en idé vara att spela in musik från Amazon Music och få dessa låtar som MP3 filer. Vi guidar dig här till hur du gör detta.

Först: ladda ner Audials Music

För att kunna spela in musik som sedan laddas ner så krävs det ett program som sköter inspelningen. Ett program som är lämpat till att göra just det är Audials Music. Läs mer om just Audials Music här. Du kan ladda ner programmet gratis och det krävs ingen registrering för att börja använda de. Det första du ska göra är att klicka på ”Music Streaming”.

Spela upp musiken och spela in den

När du först laddat ner programmet så handlar det således om att spela upp musiken så att denna spelas in och laddas ned som filer du sedan kan lyssna på när som helst. Klicka på ikonen där det står ”Amazon music” i programmet Audials Music. Väl där inne så väljer du ”Play music in Amazon” då kommer programmet att spela in musiken från just Amazon Music. Innan du börjar spela in så ska du nu bestämma hur snabbt och i vilken kvalitet som din inspelning ska göras. När du gjort detta så är nästa steg att följa inspelningen. Det kommer att öppnas ett litet fönster där du kan se hur musiken spelas in. Öppna Amazon Music och spela den musik som du vill att Audials Music ska spela in till dig.

Musiken sparas automatiskt

Och mycket mer än så behöver du faktiskt inte göra. Om du gjort de stegen så kommer musiken från Amazon Music att spelas in och sparas automatiskt i MP3 filer. Dessa filer kan du spara på datorn eller så kan du exempelvis föra över dem till din mobil eller andra apparater som du har lust med. Nu är det bara att upprepa proceduren så många gånger som du vill för att få de låtar som du har lust med.

Men det är inte enbart från Amazon Music som du kan spela in och ladda ner musik med hjälp av programmet Audials Music. Utan om du vill kan du göra precis det samma på exempelvis Spotify. Det gör att du har många möjligheter att lyssna på musik från vart du vill när du vill, även när du inte har internetuppkoppling som på långa flygresor eller liknande. Det enda som kan vara bra att komma ihåg är att Spotify har en policy som säger att man inte får spela in från deras streamingtjänst. Så upptäcker Spotify att du gör detta så riskerar ditt konto att bli avstängt. Det är bra att känna till om man skulle gå i gång med att spela in och ladda ner musiken även därifrån.