Ladda ner musik från Soundcloud

Att vilja kunna lyssna på sina favoritlåtar när man vill är inget konstigt. Man vill ha friheten att fylla sina sinnen med bra musik när det passar en själv. Med Audials Music kan du göra just detta. Programmet spelar in musiken från Soundcloud och sparar den på din hårddisk.

Soundcloud är en av de största musiktjänsterna och har varit med i många år. Miljoner användare lyssnar på sina favoritartister genom tjänsten och det finns ett enormt utbud. Soundcloud skiljer sig från andra musiktjänster då det laddas upp mycket musik som inte har kommit med på ett album eller som är remixer på artisternas redan släppta låtar.

Soundcloud har även blivit ett favorittillhåll för artister som inte slagit igenom än. Sannolikheten att man hittar en oupptäckt pärla är stor och många har upptäckt nya favoriter genom tjänsten. När man har hittat en favoritlåt eller ett favoritalbum så vill man gärna kunna lyssna på denna eller detta när det passar just dig. Man vill helst inte behöva ta hänsyn till de begränsningar som dåliga uppkopplingar skapar.

Audials Music ger dig möjligheten att göra just detta. Läs mer hur man går tillväga i texten under. Det finns två olika sätt att använda programmet för att spela in den musik man är ute efter. Vi går igenom båda.

Metod 1 av Soundcloud

Steg 1

Installera programvaran Audials Music på din dator. Den finns att ladda ner utan kostnad på företagets hemsida. Installationen går till på samma sätt som andra installationer av programvara går till.

Steg 2

Starta programmet och välj Soundcloud bland de olika företagsnamnen som syns mitt på skärmen. Öppna Soundcloud i din webbläsare och spela den musik som du vill spara på datorn.

Steg 3

Audials Music spelar nu automatiskt in den musik du spelar. Programmet sparar musiken i det filformat du valt på din hårddisk. Med filen sparas även information om artist, album, låtar samt albumomslag.

Metod 2 av Soundcloud

Steg 1

Öppna Audials Music och klicka på fliken som heter ”load”.

Steg 2

Ser du inte den orangea Soundcloudlogon så klicka på ikonen som ser ut som ett öga. Därefter klickar du på “show filter bar”. Du kan nu aktivera de olika streamingtjänster som Audials letar igenom.

Steg 3

Du kan nu söka direkt efter artist, album eller låttitel.

Steg 4

Du kan nu välja att spela in den önskade musiken.

Skillnaden mellan metoderna

Den stora skillnaden mellan metoderna är att i den första metoden så sköts inspelningen via en extern källa, alltså din webbläsare. I den andra varianten så sker inspelningen genom Audials Music. Vilken metod man föredrar kan variera och du hittar nog vilken du föredrar rätt snabbt.

Att spara ner sina favoritlåtar på det här sättet är ett bra sätt att försäkra sig om att man alltid kan lyssna på den musik man tycker bäst om. Programmet sparar musiken på din dator och du väljer själv vilket filformat det ska sparas i. Till exempel kan man spara musiken i det välkända Mp3-formatet, ett format de flesta har kommit i kontakt med tidigare.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img