IPVanish VPN

1999 grundades IPVanish under Mudhook Marketing i Florida. De har snabbt uppnått en status av att vara en av de bästa VPN-leverantörerna på marknaden. 

De erbjuder mer än 1300 servrar i mer än 75 olika länder. En av orsakerna till deras framgång är att de är kompatibla med nästan alla typer av enheter och det faktum att de har specialdesignade appar för Windows, Mac OS, Android, Fire TV och iOS. De stöder också alla större VPN-protokoll och kan till och med erbjuda användare tillgång till gratis nedladdning av SOCKS5-webbproxy.

De kallar sig världens bästa VPN-tjänst. Men frågan är om de verkligen kan leva upp till det? Kolla in vår recension av dem här.

Inga loggar med trafik

Man skulle tro att de flesta VPN-tjänster kunde erbjuda en anonym surfupplevelse. Men du borde inte vara så säker på det. Om du läser igenom deras sekretesspolicy kan du mycket väl stöta på mindre anonyma loggar. Om du till exempel väljer fel leverantör kan dina personuppgifter och din information bli lagrad på en av företagets interna servrar och deras integritetspolicy ger dem rättigheterna till att använda den informationen till vad de vill.

I själva verket har IPVanish varit i nyheterna under det senaste året för att de 2016 tillhandahöll information till Homeland Security i USA, även om de hävdar att de inte lagrar några av dina uppgifter. Sedan dess har de dock slutat med detta och efter de har blivit uppköpta av StackPatch försäkrar de dig om att de värnar om din integritet och din säkerhet.

Användarvänlighet

Det var ganska lätt för oss att installera deras app. Förutom att vi behövde starta om datorn var det klart direkt att börja använda tjänsten. IPVanish erbjuder ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt. Du kan också dra nytta av deras slå på och av-knapp för Windows och Mac. Appen är lätt att navigera i, men inte när det gäller att använda deras SOCKS5-proxy från användarportalen. Detta kan dock lösas snabbt med en Google-sökning.

Bra kryptering

IPVanish stöder krypteringsprotokollet som används av många av de ledande säkerhetstjänsterna och som även statliga organisationer använder – nämligen AES-256. När du surfar på webben med en AES-257-krypterad VPN, skyddas alla dina personuppgifter och även din IP-adress kommer att skyddas från hackare. När du använder en krypterad VPN som IPVanish får du alltid ett bra säkerhetsskydd.

Och vad sägs om torrenting?

Lyckligtvis är det tillåtet. Det är faktiskt inte bara tillåtet, det uppmuntras också. Så om du inte är en anti- piratförespråkare, du kan vara helt nöjd. De flesta VPN-användare kommer att se detta som en enorm bonus.

Få hela familjen ansluten

Ett stort plus med IPVanish är att de låter dig ansluta upp till 10 andra på enheten samtidigt. Det är det mycket mer än vad de flesta andra VPN-tjänster erbjuder. De är vanligtvis begränsade till tre. Så du kan få hela familjen – make och barn – att surfa säkert och enkelt med IPVanish. Då  har ni redan sparat pengar.

Gratis nedladdning av SOCKS5 webbproxy

De flesta VPN-leverantörer ger sina användare åtkomst till olika protokoll som OpenVPN och PPTP och L2TP. IPVanish erbjuder sina användare tillgång till ett speciellt proxyserverprotokoll, som heter SOCKS eller Socket Security. Det gör att du kan njuta av samma fördelar som en vanlig VPN utan att behöva ladda ner någon mjukvara på dina enheter. Detta innebär att du kan säkerställa din IP-adress och personlig logginformation – med allt snabbare prestanda utan att behöva ladda ner ett tredjepartsverktyg.

Men det kommer på bekostnad av din säkerhet. Det använder inte samma typ av krypteringsstandarder. Det erbjuder inte samma sekretess- och säkerhetsprotokoll som skyddar dig från att hackare och cyberbrottslingar får åtkomst till din information. Du borde därför noggrant läsa mer om SOCKS-proxy innan du använder det.

Dålig kundservice

Förvänta dig inte att få ett svar inom den tid som de anger som svarstid. De skriver att deras kundservice har öppet varje dag året runt men det stämmer inte. De har inte någon livechatt vilket strider mot idén om en kundsupport som är öppen dygnet runt. För hur kommer man då i kontakt med dem? När du skriver via deras kontaktformulär kommer de att svara dig först efter 1-2 dagar. Det stämmer verkligen inte med det som de skriver om sin kundservice ovan. De svarade faktiskt inte oss inom de två dagarna heller. Så det finns inget som talar för deras kundservice. Det drar ner dem betydligt i vår recension.

Inte alla är nöjda

När du funderar på att investera i ett nytt program kommer du förmodligen att göra precis som oss och läsa recensioner och användarupplevelser på webben. Här är det lätt att hitta på användare som är missnöjda med IPVanish. Vi tänkte i själva verket skulle det finnas fler som vill uttrycka sin tillfredsställelse med dem. I själva verket är IPVanish lite av ett hett ämne i olika debattforum. På Better Business Bureau har IPVanish fått mer än 17 klagomål från kunderna och minst fyra av dessa klagomål har inte besvarats alls.

Även på Reddit kan du enkelt bläddra igenom flera klagomål från kunder, även om problemen skiljer sig åt väldigt mycket. Vi har inte upplevt samma missnöje när vi testade produkten, men det måste finnas andra som har upplevt något annat.

Ska du använda IPVanish?

Det beror mycket på vad du behöver. De erbjuder en pålitlig service till ett bra pris. De erbjuder dig inget banbrytande förutom SOCKS5-protokollet, vilket ändå är tilltalande för vissa användare. Vi skulle dock fortfarande vara motvilliga att rekommendera IPVanish – helt enkelt för att det finns bättre tillgängliga alternativ. 

Du kan få mycket snabbare nedladdningshastigheter med ExpressVPN och NordVPN som fortfarande är kompatibla med Netflix – och till och med till samma pris. Det kan därför vara svårt att argumentera för att investera i IPVanish när ett bättre alternativ finns tillgängligt för samma pris. Ofta handlar det emellertid om preferens, så om du tror att programmet skulle vara optimalt för dig och att du är nöjd med de förhållanden som kommer med programmet, så är det bara att köra på.

IPVanish är inte det billigaste på marknaden. Du kan enkelt hitta många andra högkvalitativa VPN-leverantörer för mindre än halva priset av IPVanish.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel