Hide.me VPN

Den här artikeln är en recension av Hide.me VPN som erbjuder både gratis- och betalabonnemang för dess användare. Genom att läsa denna recension kan du lära dig mer om fördelar och nackdelar med denna VPN-tjänsten. Bedömningen är objektiv och gjord av experter. Läs vidare och läs mer om huruvida denna VPN-tjänsten passar till dig.

Sex fördelar med Hide.me VPN

I följande avsnitt kommer du att kunna förstå vilka fördelar som finns med att välja den här typen av VPN-tjänst.

Förbättrade säkerhetsfunktioner

Hide.me erbjuder avancerade krypteringsalgoritmer och några andra funktioner som gör det till en av de säkraste VPN-tjänsterna på marknaden. Till exempel används en 256-bitars AES-kryptering som utvidgats till att inkludera din webbläsare. Kort sagt skyddar Hide.me din information, döljar din IP-adress och skyddar dig i ett offentligt Wi-Fi-nätverk. Hide.me är också kompatibel med TOR, vilket ytterligare ökar VPN-tjänstens säkerhet och integritet

En tydlig och enkel ”ingen logg” -policy

En av punkterna där Hide.me utmärker sig alldeles särskilt är via deras loggfria policy. Detta innebär att företaget inte loggar några av dina webbläsaraktiviteter, anslutningsinformation, IP-adresser, ditt namn eller annan personlig information alls. Studier har genomförts som visar att Hide.me egentligen inte har några loggar all. De granskas dessutom regelbundet av VPN-säkerhetsanalytiker, inklusive Leon Juranic, som har certifierat dem som en loggfri VPN-tjänst.

Har inbyggd Internet Kill Switch

Hide.me VPN har en inbyggd Kill Switch. Detta gör att du kan skyddas om VPN-anslutningen avbryts. Den här funktionen är mycket viktig eftersom den säkerställer att dina data inte blir tillgängliga. Om din VPN-anslutning avbryts kommer din dator oftast automatiskt att försöka ansluta till andra nätverk. Vanligtvis är detta bra för då kommer du snabbt ut på internet igen. Problemet är dock att är alla dina uppgifter blir tillgängliga. En Kill Switch förhindrar att detta händer.

Bra IP- och DNS-skydd mot läckage

Hide.me gör mycket för att din IP-adress alltid ska vara skyddad. När du är ansluten till Hide.me raderar appen den kända sökvägen till din Internet-anslutning, så din IP-adress blir otillgänglig. Dessutom blockerar de också tidigare IPv6-anslutningar. En DNS-läcka uppstår när DNS-förfrågningar dirigeras via din dator och nätverk istället för till den VPN som används. Men Hide.me ser till att skapa en offentlig DNS som är kopplad till deras nätverksgränssnitt. Därmed dirigeras alla DNS-förfrågningar via det VPN-nätverket så att du förblir osynlig.

Fungerar med Torrent

Hide.me har en specialiserad proxy som kan användas för snabba P2P-anslutningar, perfekt för Torrent. SOCKS5-proxy är inte krypterad, men du kan använda den med VPN för att få en kryptering. Då de flesta webbläsare och P2P-torrentklienter stöder SOCKS5-proxy, kan denna proxy fungera som en Kill Switch för säker nedladdning. Enligt Hide.me möjliggör denna proxy- och VPS-installation också mycket snabbare P2P nedladdningshastigheter.

Deras app är lätt att använda för alla

När du använder Hide.me VPN kommer du att uppleva en app med ett lättnavigerat gränssnitt. Detta gäller oavsett vilken enhet du använder. På en PC eller Mac krävs det bara ett klick för att ansluta Hide.me. Att ändra serverplats är också en lätt som en plätt. Allt du behöver göra är att öppna masterlistan, bläddra igenom för för att hitta rätt plats och klicka på den. Sedan används den efter några få sekunder. Generellt är användargränssnitten utformat med en önskan om att begränsa antalet klick för utför en önskad åtgärd.

Sex nackdelar med Hide.me VPN

Även om vi är glada över denna VPN-tjänsten är den inte perfekt. I följande avsnitt blir du medveten om nackdelarna med denna leverantör. Det servernätverk som Hide.me erbjuder är under genomsnittet, Hide.me har för närvarande över 160 servrar med 55 olika platser runt om i världen. Även detta är många servrar, de kan inte komma ikapp andra VPN-tjänster på marknaden, som skryter med tusentals servernätverk. Naturligtvis bör man också komma ihåg att Hide.me är en nyare VPN, varför ett mindre servernät kan förväntas.

Långsam nedladdning och uppladdningshastighet

Flera studier visar att när du använder Hide.me VPN sjunker hastigheten på dina nedladdningar och uppladdningar. Dessutom innebär det vanligtvis att hastigheten för strömning av video inte heller blir särskilt bra.

Den billigaste planen erbjuder bara en samtidig anslutning

Överlägset erbjuder de flesta av de mest populära VPN-lösningarna 3-5 anslutningar samtidigt på deras basabonnemang. Detta gäller dock inte Hide.me VPN. De tillåter bara en anslutning, om du dock väljer det dyraste abonnemanget då kan du ha upp till fem anslutningar samtidigt.

Begränsat utbud på gratisabonnemang

Om du väljer att dra nytta av det gratisabonnemnag som erbjuds av Hide.me kommer du förmodligen att bli besviken. Du kommer inte att kunna göra mycket med det abonnemanget. Naturligtvis blir du utrustad med solida säkerhetsfunktioner, men din dataöverföring är begränsad till 2 GB. Det kommer du sannolikt att använda mycket snabbt om du inte gör annat än att kolla e-postmeddelanden och surfa runt på internet. Detta tvingar dig att uppgradera till ett dyrare abonnemang.

Säg adjö till Netflix

Netflix har infört ett VNP-stopp som påverkar Hide.me. Det betyder att du inte kan använda Netflix och därför måste därför hitta ett annat alternativ. 

Taskig och begränsad returrätt

Om det mycket sparsamma gratisabonnemanget inte räcker för dig och du väljer att investera i ett av deras andra abonnemang, då bör du vara medveten om att du bara har 14 dagars returrätt. Dessutom finns det en viktig klausul som innebär att om du använder mer än 5000 MB data bortfaller din returrätt, och du kan då inte längre få någon återbetalning. Så Hide.me använder små trick för att behålla dina pengar och det borde du vara medveten om.

Rekommenderas Hide.me?

Hide.me erbjuder dig många funktioner, användarvänlighet och en säker VPN som kan klara av de flesta användarbehov. Men det kräver att du väljer ett abonnemang och betalar för det varje månad, eftersom det billigaste abonnemanget har väldigt begränsad funktionalitet. När allt kommer omkring kommer VPN-tjänsten, med sitt P2P-stöd och utmärkta säkerhet och integritet, att passa bra för personer som ska använda den för att strömma video eller ladda ner. Det finns dock några allvarliga nackdelar att tänka på – till exempel långsam hastighet och få servrar.