Guide till Starcraft 2 betting

Starcraft 2 (SC2) är ett science fiction-inspirerat realtidsstrategispel utvecklat av Blizzard Entertainment. Utöver att vara ett av de populäraste spelen inom eSportsvärlden är det även ett av de populäraste spelen för betters att betta på, tack vare underhållningen och komplexiteten med spelet.

Den här guiden har allt du behöver för att komma i gång med Starcraft 2-betting. Så låt oss hjälpa dig på vägen och fortsätt läs!

Vad är Starcraft 2?

Starcraft 2 är ett realtidsstrategispel (RTS) utvecklat av Blizzard Entertainment där två motståndare ställs mot varandra genom att välja en av tre tillgängliga arter (raser) på en karta som tidigare valts ut. Dessa raser kallas Terrans, Protoss och Zerg och var och en har unika enheter, byggnader och spelmekaniker. Spelupplevelserna de erbjuder är också unika och olika för varandra och är skapade för att passa olika spelstilar.

Terrans

Terrans är människoarten och kännetecknas av ett bra försvar, rörlighet och en förmåga att reparera byggnader och enheter.

Zerg

Zerg är den övernaturliga arten och tar på sig en form som insektsliknande monster. Denna art bygger enheter otroligt snabbt, även om enheterna påstås vara något sämre i kvalitet. Även deras enheter är väldigt snabba, men det kräver då att man spenderar en stor mängd resurser på dem.

Protoss

Protoss är den mest teknologiskt avancerade arten. Denna art kännetecknas av enheter och byggnader utrustade med en regenerativ sköld, samt dyra och starka enheter.

Populära bettingmarknader för Starcraft 2

Inom eSports betting finns det alltid ett par olika bettingmarknader, eller oddsalternativ, att känna till. Nedan är några av de mest populära Starcraft 2-varianterna.

Matchvinnare

Här gäller det att lyckas gissa rätt på vilket lag som vinner en specifik match. När man bettar på matchvinnaren bettar man med följande formel: 1X2, vilket kännetecknar att Lag 1 vinner över Lag 2 (1), Lag 2 vinner över Lag 1 (2) eller att matchen slutar oavgjort (X).

Turneringsvinnare

Som namnet antyder gäller det här att i stället pricka rätt på vilket lag man tror vinner en hel Starcraft 2-turnering.

Kartvinnare

Kartvinnare påminner om de ovan nämnda bettingmarknaderna för Starcraft 2, men handlar här alltså om att förutsäga vinnaren av en karta under en professionell match.

”Specialodds”

Betters har många gånger även möjlighet för att betta på specialodds, som kan skilja sig åt från spelbolag till spelbolag. Det kan till exempel handla om antalet kills, handikapp och så vidare.

Kända Starcraft 2 turneringar

Det hålls årligen Starcraft 2 turneringar, något som är viktigt att hålla koll på för betters på eSporten. Nedan är några av de mest kända:

IEM Katowice

IEM Katowice, eller Intel Extreme Masters Season X – Världsmästerskapet är en årlig turnering som äger rum i Spodek Arena, Katowice. Turneringen husar 76 spelare och arrangeras av Electronic Sports League (ESL). Prispotten ligger på så mycket som 400 000 USD, något som lockar spelare världen över.

AfreecaTV GSL Super Tournament

Denna turnering arrangeras av AfreecaTV och ESL. Det är den första Super-turneringen i ESL Pro Tour och består av 16 spelare som tävlar om vinsten i AfreecaTVFreecUps studio i Seoul. Här ligger prispotten på 30 000 USD.

Global Starcraft II League

Även denna Starcraft 2-inriktade turnering äger årligen rum i Seoul. Ligan arrangeras av ESL och AfreecaTV och kommer med 28 deltagande gamers varje säsong. Här är prispotten större, nämligen 140 000 USD.

TeamLiquidStarLeague

Trots tungvridaren så är detta en väldigt populär turnering som arrangeras av TL.net och består av 24 spelare. Turneringens prispott ligger på 30 000 USD.

Starcraft 2 och eSports betting strategier

Ingen blir framgångsrik på eSports betting inom en dag eller två. Det kräver att man lägger ner tid och energi samt att man anammar särskilda strategier för att förbättra sitt spelande. Vi vill gärna dela med oss av några av de strategier vi anser vara mest gynnsamma för Starcraft 2-betters:

Läs på om spelarna

Det är viktigt att kontinuerligt hålla dig uppdaterad om spelarna för att bättre kunna förutsäga resultat under matcher och turneringar. Det gäller såklart att vara väl insatt i vilka spelare som spelar Starcraft 2 och vilka matcher de ska utföra och när, men även ting som deras aktuella spelform är viktigt för bettern. Följ din spelare i sociala medier och läs nyheter om hen. Då kommer du mycket enklare kunna placera dina bets korrekt.

Välj spelsidor med bäst odds

Bra odds är en nödvändighet för bettern, annars kommer hens bets aldrig bli fördelaktiga. Därför är det så viktigt att välja spelsidor med de mest konkurrenskraftiga oddsen. Det är lätt hänt att man snöar in sig på ett spelbolag man spelat med länge, men här gäller det att tänka om och undersöka utbudet i stället. Finns det bättre odds på en annan bettingsida kan det vara värt att göra en insättning där i stället.

Spela och/eller streama spelet

För att bli en bättre better räcker det inte med att du bettar kontinuerligt. Du måste veta vad det är du faktiskt bettar på också. Därför rekommenderar vi alla som bettar på Starcraft 2 eller en annan eSport att dra nytta av fördelen att det är ett onlinespel och själv spela. Om du inte känner dig manad till att spela SC2 kan du alltid streama via en streamingplattform som Twitch eller Youtube.

Våga satsa på annat än favoriterna

Att satsa på nuvarande toppspelare inom SC2, men det lönar sig generellt mer att våga satsa på annat än favoriterna. Det innebär dock mer risker, så det gäller att vara införstådd med detta innan man väljer att satsa på nya spelare.

Redo för att betta? 3 steg för att komma i gång

  1. Leta reda på en välrenommerad bettingsida som erbjuder odds på Starcraft 2. Spelbolaget bör uppfylla andra krav gällande gränssnitt, kundtjänst och bonus.
  2. Utforska bettingmöjligheterna tills du bestämt dig för på vad du vill betta. Klicka dig därefter in på avsnittet för bettingmarknaden på ditt valda spel.
  3. Gör en insättning på hemsidan och börja betta! Om du väljer ett svenskt spelbolag kommer du kunna legitimera din identitet med BankID vilket betyder att du slipper utfylla ett långdraget registreringsformulär för att komma i gång.
spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img