De bästa handelsplattformarna för nybörjare

Att investera pengar är ett effektivt sätt att öka sin inkomst samtidigt som man är fullt upptagen med resten av livet och allt det kommer med. Kanske har du länge tänkt på att investera dina pengar, men är osäker kring vart du ska börja? Du är inte ensam. Just rädslan om att man inte vet hur man kommer igång är det som stoppar flest människor idag från att investera sina pengar. Men det behöver inte vara så komplicerat. Tänk om du kunde få hjälp med att analysera, besluta och handla? Det kan du! Det enda du behöver är en passande plattform.

Först och främst: vilken typ av investerare är du?

Som investerare har du en mängd olika alternativ för var du kan placera och investera dina pengar, och därför är det väldigt viktigt att väga upp de olika alternativen noggrant. Du kan investera i utdelningsaktier, fonder, obligationer eller kanske till och med Bitcoins. Oavsett vad du väljer, är det viktigt att du väljer något som passar dig och din nuvarande ekonomi och som du kan se dig själv tjäna pengar genom.

Hitta och välj en handelsplattform

Som nybörjare är en handelsplattform så mycket mer än bara dess namn. Den kan nämligen hjälpa dig att bygga en solid investeringsgrund, och fungera som en livslång medhjälpare under tiden som dina färdigheter och din strategi inom investering mognar. På en handelsplattform får du hjälp av aktiemäklare att köpa och sälja aktier och andra värdepapper genom börsen. Här listar vi några av våra favoriter!

EToro: Denna amerikanska plattform är den mest rekommenderade för de som är nybörjare och/eller har begränsat med tid över till att investera. De erbjuder sina kunder en mängd olika metoder att investera sina pengar i, och tillåter sina kunder att se på när “riktiga” handlare handlar i realtid, för att sedan kunna kopiera dem och uppleva samma resultat.

Avanza: På Avanza’s plattform kan du som kund investera i alltifrån aktier till fonder och obligationer. Det är en otroligt användarvänlig, enkel och smidig plattform som tillåter dig att sakta men säkert öka din portfölj. De har dessutom en svensk kundservice för att kunna öka din trygghet som investerare.

Nordnet: Sista rekommendationen är Nordnet, som idag klassas som Nordens största börsmäklare. Denna plattform erbjuder ett stort utbud av aktier och fonder och är användarvänlig för att underlätta användandet. Även de har en svensk kundservice för att säkerställa att deras kunder känner sig bekväma och säkra.

Vilken ska du välja?

Nu har tre stycken plattformar blivit listade, och då kan det kännas kanske ännu svårare. Men övertänk inte. Det viktigaste att tänka på vid ditt val är att hitta en plattform där du känner dig bekväm med att investera dina pengar och där du kan få bästa möjliga avkastning.