CCleaner

En dator kan snabbt bli full med onödiga filer. Det handlar inte bara om program som man bör avinstallera, det finns även mycket annat som kan samlas på den. Dessa skräpfiler är inte alltid så enkla att bli av med, inte minst om man inte är datorkunnig.

Ett program som CCleaner kan hjälpa dig att rensa din dator och webbläsare. Det här kan göra den snabbare och säkrare att använda. Programmet är samtidigt relativt enkelt att använda, vilket gör det möjligt att använda programmet oavsett hur datorvan du faktiskt är.

Rensa din dator

Att rensa datorn på överblivna skräpfiler, registerfiler och annat som lätt samlas är inte enkelt. Att gå igenom alla mappar kan ta tid och det är inte alltid man vet vad som måste finnas kvar och vad man kan radera. CCleaner underlättar den här processen genom att samla ihop allting åt dig.

Du väljer själv vad som ska tas bort och det finns många olika kategorier att arbeta med. Du kan till exempel rensa upp bland systemfiler, skräpkorgen och mycket annat på din hårddisk. Om du däremot vill rensa i din webbläsare, där du kan ha gamla cookies och annat som tar upp plats, kan du låta programmet göra det också.

Håll den skyddad och säker

Att kontinuerligt söka igenom din dator med programmet är att rekommendera. Istället för att spendera timmar med att gå igenom den på egen hand, kan du låta programmet söka igenom den åt dig. Det tar som mest ett par minuter och du får sedan en lista med information om allt den rekommenderar dig att ta bort.

Om du så vill, kan du sedan låta programmet ta bort allting åt dig. Det här snabbar upp arbetet och du kan sitta och ta det lugnt medan programmet rensar upp din dator, vilket inte enbart kan göra din dator snabbare, utan också säkrare.

Skräpfiler och dylikt kan i vissa fall vara skadligt för datorn och sänker din säkerhet. Du kan exempelvis ha trasiga filer i din dator som gör att själva operativsystemet inte fungerar som den ska. Du kan även sitta med många överblivna uppdateringar och gamla återställningspunkter som inte kommer till användning.

Väldigt många funktioner som går att anpassa

Programmet kommer med ganska många funktioner, och det är sällan man behöver alla samtidigt. Du väljer själv vad CCleaner ska gå igenom. Du gör det här i en lista som är tydligt markerad för olika sektioner av din dator. Du kan då välja att den ska gå igenom din dator, systemfiler och sedan även din primära webbläsare.

Den väljer då först att söka igenom dessa sektioner efter innehåll som den inte tycker att du behöver. Du får sedan en enkel liten rapport som förklarar vad den har hittat och hur mycket plats du kan få genom att radera allting.

Du väljer då själv, i samma lista, vad den ska ta bort. Det här gör det möjligt för dig att ta full kontroll över vad som tas bort och du behöver inte oroa dig för att förlora något som du ville ha kvar.