CyberGhost VPN

CyberGhost är en VPN-tjänst, som låter dig surfa säkert på internet utan att någon kan observera, logga eller spara din privata information. En snabb och säker VPN som fungerar superbra för dig som vill surfa runt säkert på internet. Den fungerar även till användare som ser strömmande video. Strömmande video är exempelvis när man tittar på film och serier direkt från en hemsida. CyberGhost erbjuder en bra och effektiv kundservice som är öppen dygnet runt och kan kontaktas via en chatt – snabbt och lätt. Med olika paket kan man själv välja bindningstid och hur länge man vill använda produkten, och man får automatisk rabatt vid längre prenumerationer.

Hur fungerar en VPN och vad ska den användas till?

Vår kommunikation över internet innehåller både privat och känslig information som skickas öppet och oskyddat över nätet fram och tillbaka. Detta kan upplevas både osäkert och riskabelt anser många – särskilt eftersom brotten på internet hela tiden ökar. Men det finns möjlighet att skydda både privat och personlig information, när man kommunicerar och surfar runt på nätet. Lösningen heter VPN. Man skulle nästan kunna kalla det en form för hemligt nummer fast på internet. Med en VPN-tjänst blir vi osynliga på internet och kan kommunicera, dela filer, chatta och surfa runt utan att riskera att vår information kommer i fel händer.

VPN står för Virtuellt privat nätverk och är en smart uppfinning som gör det säkrare att surfa runt på internet. När man befinner sig online skickas all information oskyddat, från olika platser fritt över internet. Informationen kan innehålla både privata och känsliga uppgifter om användaren. Det kan till exempel vara när vi är i kontakt med sjukvården eller banken. En VPN skapar en slags tunnel runt om den information som skickas mellan dig och mottagaren, och gör att den inte kan stjälas eller avlyssnas – något som gör att surfandet blir säkrare.

Eftersom en VPN gör din information osynlig kan tjänsten också användas om man vill surfa från andra platser, än där man befinner sig. Det betyder att man kan ställa in sin VPN så att man surfar från exempelvis USA istället för Sverige. Resandet ökar allt mer och vi befinner oss ofta på andra platser än där vi bor. Det kan göra surfandet problematiskt – eftersom en del webbplatser är låsta till specifika länder. Med en VPN kan man själv välja vilken server man vill surfa ifrån. Det betyder att man kan surfa i alla länder, som om att man vore på plats. Om man exempelvis vill se filmer eller serier från en amerikansk webbplats, som inte är tillgängliga i andra länder, kan man enkelt välja en amerikansk server.

Ett företag med stor erfarenhet och mycket kunskap

CyberGhost VPN lanserades av ett företag som är placerat i Rumänien. Det betyder att företaget inte är en del av det samarbete som man vanligen kallar 14 Eyes. De länder som deltar i samarbetet kräver att företag som erbjuder VPN-tjänster ska logga och sparar uppgifter om den som använder tjänsten. Eftersom Rumänien inte i med i samarbetet så sparas inga loggar eller uppgifter om användaren. Den data som finns kan med säkerhet inte härledas till en specifik användare, något som gör tjänsten ännu säkrare.

Lätt att använda och anpassa

Många datorprogram kan upplevas som krångliga och svåra att lära sig. Det kan ta mycket tid att lära sig använda ett program, och sätta sig in i de inställningar som man behöver, för att programmet ska fungera optimalt. Med CyberGhost VPN är det lätt att göra inställningar och man kan anpassa tjänsten efter eget behov. En tydlig design gör att man enkelt lär sig använda tjänsten direkt, utan att behöva lägga massa tid på att sätta sig in i hur själva programmet fungerar, eller hur man använder de olika funktionerna som tjänsten erbjuder.

Välj en prenumeration och börja använda tjänsten direkt
Man kan välja mellan olika bindningstider som ligger på 1 mån, 1 år, 2 år eller 3 år. Vid längre bindningstider får man automatiskt tilldelat en rabatt på hela bindningstiden, och man får då en lägre månadskostnad per månad. När man ska prova ett nytt program kan det kännas jobbigt att behöva teckna en längre bindningstid. CyberGhost har löst detta problem på ett smidigt sätt – man erbjuder alla kunder 45-dagars öppet köp.

Välj en bindningstid och teckna en prenumeration, prova sedan på tjänsten i upp till 45-dagar. Om man inte är nöjd, och inte anser att tjänsten lever upp till de förväntningar som man har, kan man enkelt lämna tillbaka programmet – man får då sina pengar tillbaka. Vid köpet registrerar man sitt betalkort och pengarna dras automatiskt, man kan enkelt betala med Mastercard, Visa, American Express, PayPal och Bitcoins.

Systemkrav till datorn

För att man ska kunna använda CyberGhost VPN behöver man en 1 GHz PC med 32-bitars (x86) eller 64-bitars (x64) processor och 2 GB RAM, men det beror på vilken version av Windows som används. Man behöver ha 200 MB hårddiskutrymme ledigt på datorn, och en mus eller liknande och en enhet som kan läsa CD/DVD/Blu-ray (om man inte laddar ner programmet). Datorn ska ha en skärmupplösning som är 1024 x 600 pixlar med färgdjup high color eller true color. Dessutom behövs en fungerande och korrekt installerad anslutning till internet.

Funktioner som överraskar och imponerar

CyberGhost erbjuder många funktioner till den avancerade användaren och samtidigt är tjänsten lätt att använda även för en användare på nybörjarnivå. Logga in och anslut – sedan kan du surfa, kommunicera och dela filer säkert och tryggt på internet, utan att din information blir loggad eller kommer i fel händer på något sätt. CyberGhost använder ett speciellt system med 256-bitars AES-kryptering. Detta är en mycket säker typ av kryptering eftersom själva krypteringen sker direkt i användarens egen dator.

Nästan alla program som ansluter till internet fungerar med CyberGhost VPN. Även om man använder en öppen anslutning till internet, genom exempelvis via ett offentligt nätverk, kan man vara säker på att CyberGhost skyddar informationen och den data som skickas och tas emot. Dessutom erbjuder CyberGhost en lagringstjänst med 256-bitars AES-kryptering. Lagringstjänsten levererar samma höga krav på säkerhet och använder samma typ av kryptering, som VPN-tjänsten.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img