Att jobba hemifrån krävs rätt programvara

I dessa tider är det många som arbetar hemma. Det kan vara skönt i omgångar men under en längre tid så kan det bli rätt långtråkigt. För att arbetet hemma ska bli så smidigt som möjligt krävs det att man har vissa program installerade på sin dator. Vissa är för att höja säkerheten, andra för att underlätta själva arbetsuppgifterna.

Den senaste tiden har det blivit väldigt mycket vanligare att arbeta hemifrån. De som kan har fått ta med sig datorn hem och det som tidigare var sovrum eller vardagsrum är nu ett kontor under dagtid. Att jobba hemifrån kan vara riktigt skönt. Att sitta i mjukbyxor och dricka riktigt gott kaffe samtidigt som man jobbar på exempelvis en presentation eller har videomöten uppskattas av många.

Det kan dock bli ganska lång tråkigt när man har gjort det under en längre tid. Efter en tid så börjar man riktigt längta efter de där kollegorna som man tidigare träffade fem dagar i veckan. Hur som helst, oavsett om man blivit uttråkad eller ej så krävs det att man har viss programvara installerad på sin dator för att det ska gå så bra som möjligt.

För två år sedan var våren och försommaren en tid då man mest tänkte på den kommande semestern. Man fantiserade om resmålet man hade bokat biljetter till och ens oro handlade om färre saker som om man köpt rätt resväska eller på annat sätt gjort något som skulle kunna påverka semestern.

Viktig programvara

Resväskan man oroade sig för kommer komma till användning igen. Så köp en som passar dina behov perfekt. En hårdare väska står emot stötar bättre än en mjuk till exempel. Det höjer alltså säkerheten för vad du packat ned. Något annat som höjer säkerheten är att ha rätt VPN-programvara installerad.

Att använda en VPN är ett sätt att öka nivån av säkerhet avsevärt. Att riskera att fel personer eller organisationer skulle kunna ta del av känsligt material kopplat till ditt arbete är en risk man inte ska behöva ta.

Virus är fortfarande ett hot

En VPN är en del av ett komplett skydd. En annan del är ett uppdaterat antivirusprogram[SF1]  Med ett bra virusskydd. Se alltid till att du har den senaste utgåvan, annars är det inte mycket värt. De som skapar virusen försöker hela tiden komma runt de aktuella virusskydden. De lyckas för det mesta men företagen som skapar antivirusprogrammen är väldigt snabba att uppdatera det skydd de erbjuder.


Följa upp: antivirusprogram [SF1]

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img