Detta bör du tänka på när du handlar med Bitcoin

Att handla med någon form av kryptovaluta är vanligt idag. Allt från investerare med stora portföljer till småsparare har en del av sitt innehav i en av dessa valutor. Det finns dock vissa saker du bör tänka på innan du sätter igång.

Det kan vara lockande att börja handla med Bitcoin eller någon av de andra kryptovalutorna. Varje dag läser man om hur utvecklingen går, att företag börjar acceptera det som betalmedel eller hur fler och fler investerar i det. Utvecklingen har verkligen gått snabbt.

Från att inte ha existerat för 2009 till att vara på allas läppar. Man får lätt intrycket att alla har någon form av investeringar i kryptovaluta i sina portföljer. Om man som småsparare har planer på att börja handla med kryptovaluta så är det vissa saker man ska tänka på.

Man behöver lära sig de tekniska termer som används kring valutorna och man behöver en plattform att handla ifrån, till exempel Bitcoin Prime. Det är även viktigt att veta vilka valutor man ska satsa på.

De tekniska termerna

Låt oss börja från början. Det är som sagt viktigt att lära sig de tekniska termerna. När man pratar om kryptovaluta så pratar man inte specifikt om en valuta utan om det som fenomen. Precis som att pengar inte avslöjar om det är kronor eller dollar, sedlar eller mynt. En kryptovaluta är en valuta som är krypterad med så kallad blockchainteknologi.

Det gör det till en väldigt tekniskt säker valuta. Sen finns det ett flertal olika kryptovalutor. Den kändaste är Bitcoin. Dogecoin har seglat upp som favorit bland investerarna på sistone men det finns många fler än så.

Att välja plattform

För att kunna handla med kryptovaluta behöver man en plattform att göra det genom. Det är alltså ett datorprogram eller en app för din telefon där du gör varje köp och sälj. Bitcoin Prime, som nämns tidigare, är en av dessa.

De erbjuder alltså den tekniska lösningen för att möjliggöra att du kan göra de affärer du vill. Att öppna konto där är dessutom gratis. Det innebär att man kan lära känna programvaran utan att känna att en månadsavgift hela tiden tickar.

Vilken valuta ska man välja?

Det finns, som vi var inne på tidigare, en uppsjö av olika valutor. Bitcoin är kändast och utöver den så finns det flera att välja mellan. Det är inte helt enkelt som nybörjare att veta vilken valuta man ska välja. Ska man satsa på en etablerad som inte kommer ha en explosiv utveckling men kanske är säkrare? Ska man köpa en av de mindre där det kan stå en dramatisk utveckling för dörren, men där osäkerheten är större?

Detta måste du avgöra själv. Det är en klok idé att läsa på så mycket man kan om de olika valutorna. Det finns gott om experter med stor kunskap att lyssna på. Man bör även titta på hur prognoserna ser ut och hur de utvecklat sig tidigare. Med tillräckligt mycket kunskap kan du fatta ett informerat beslut.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img