5 tecken på en legitim hemsida

I takt med att allt fler människor befinner sig online kontinuerligt under dagen, för jobb så väl som fritid, växer även antalet fall av cyberbrott. Det blir allt vanligare att konton blir kapade och att pengar stjäls. Därför är det viktigare än någonsin att skydda sig själv online och veta vad man ska vara uppmärksam på. Här är 5 tecken på en pålitlig hemsida som du kan leta efter för att säkerställa att hemsidan är legitim.

1.      URL:et börjar med HTTPS

Om en hemsidas URL börjar med HTTPS, snarare än HTTP, betyder det att hemsidan krypterar transport av data. Med andra ord ser det till att besökare på hemsidan har en säker uppkoppling till hemsidan, och att deras information skyddas och förblir privata. Att en hemsida har HTTPS i början är jätteviktigt, och särskilt viktigt om du tänker genomföra något slags köp på hemsidan. Ange aldrig dina kontouppgifter på en HTTP-hemsida!

2.      De har bra omdömen

Man kan nästan alltid förlita sig på vad andra har att säga om en hemsida, åtminstone om man tar det med en nypa salt. Det räcker med en enkel sökning på Google för att du ska kunna läsa andra människors recensioner om en sida. För att underlätta processen rekommenderar vi att du använder dig av sidor som Trustpilot, eller jämförelsesidor som jämför olika aktörer. Inom spelvärlden föregår det särskilt mycket svindel, så en hemsida som free-spins.io där du kan se listor över olika, legitima spelbolag med Free Spins-erbjudanden är bra att söka sig till.

3.      Det finns en integritetspolicy

En integritetspolicy beskriver hur en hemsida arbetar för att skydda sina användares data samt vilken information de samlar in och lagrar, hur länge och varför. Vanligtvis ligger integritetspolicyn som en länk på hemsidans sidfot. Hemsidor utan en sekretesspolicy är inte pålitliga, eftersom de inte informerar dig om vad de gör med din data. Om du fortfarande tvivlar på att hemsidan är legitim trots att det finns en integritetspolicy bör du läsa vad det står i policyn. De kanske skriver att de har en policy men i själva verket finns det ingen vettig information att tillgå.

4.      Innehållet är välskrivet och grammatiskt korrekt

Idag anstränger sig de flesta legitima företag för att säkerställa att deras hemsida uppfyller kvalitetsstandarder i all kommunikation. Det vill säga att de ser till att innehållet på hemsidan är välskrivet och grammatiskt korrekt. Visst består företag av vanliga människor, så de kan givetvis inte vara helt perfekta. Några små stavfel här och där är helt normalt. Men om texten är väldigt osammanhängande och knappt går att förstå kan det vara ett tydligt tecken på att det i själva verket är en svindelsida du befinner dig på.

5.      Det finns en kundtjänst att tillgå

På nästan alla hemsidor idag, om du så shoppar, läser nyheter eller spelar med pengar, finns det en kundtjänst att tillgå. Det kan vara via telefon, livechatt och/eller kontaktformulär. Oavsett kommunikationsmedel och öppettider bör det åtminstone finnas en kundtjänst man kan kontakta om det skulle uppstå eventuella frågor. Men det är värt att kontakta kundtjänsten för att försäkra dig om att den verkligen existerar, och inte bara är något svindelhemsidan försöker få dig att tro.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel