Windows 10 Professional

Windows 10 uppskattas på moderna kontor därför att användningen är enkel och smidig.

Operativsystemet erbjuder en mängd spännande features som gör det lättare att hantera komplexa arbetsuppgifter. Dessutom finns det flera funktioner som gör att du kan arbeta från olika enheter var du än är. Samtidigt upprätthåller operativsystemet den sekretess som krävs i arbetslivet tack vare kryptering och speciella inloggningsfunktioner.

Vi har sammanfattat vad som gör Windows 10 till ett måste på kontoret.

Arbeta effektivare på kontoret med Windows 10

Windows 10 har alla viktiga funktioner som finns i Windows Home fast med ännu fler praktiska lösningar som affärsfunktioner för kryptering, fjärrinloggning och möjligheten att skapa virtuella datorer.

Att arbeta i molnet har aldrig varit enklare än med Office 365. Med en bra internetuppkoppling kan du enkelt logga in och jobba var som helst. Office 365 erbjuder Outlook, OneDrive, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint, Microsoft Teams med mera.

 Office 365 uppdateras ständigt så att du alltid har den senaste och bästa versionen.

Tycker du att arbetsdagen störs för mycket av alla inloggningar till diverse tjänster? Med hjälp av ansiktsigenkänning eller fingertrycksavsläsare blir det enkelt att logga in på datorn.

Windows 10 har ett effektivt krypteringssystem

Microsoft har använt sig av krypteringssystem sedan Windows Vista och i och med lanseringen av Windows 8.1 kan man kryptera hela startskivan, och alla interna och externa diskar samt usb-minnen.

Bitlocker är ett bra krypteringssystem som är till för de som har med datorn på resande fot. Det är praktiskt att ibland kunna arbeta på tåget eller på ett café. Om laptopen skulle bli stulen kommer ingen åt viktig information om disken är krypterad. Bitlocker krypterar alla filer löpande genom att jobba i bakgrunden.

För att programmet ska kunna fungera bör du ha ett lösenord och även en återhämtningsnyckel som du förvarar på ett säkert ställe. Gärna hemmavid, där den inte kan förknippas med jobbets laptop. En god idé är att spara alla filmer på OneDrive eller Dropbox. Dock kan det finnas filer med känsligt material och då är det bättre att ha dem sparade på ett Bitlocker-kryperat usb-minne.

Smarta kontorshacks med Windows 10 Pro

En typisk företagsfunktion som finns i Windows Pro är Domain Join. Det är gör att du kan ta med din egen dator och koppla upp dig mot domänen på företaget. IT-administratörer har möjlighet att begränsa olika användare från att göra saker på jobbets dator, enligt något som heter grupprinciphantering.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img