Vad är Bitcoin Cash?

Vad Bitcoin är känner nog de flesta till. Eller snarare så har de flesta hört talas om Bitcoin. Sedan ett par år tillbaka så finns även Bitcoin Cash. Det är en avknoppning från Bitcoin som fungerar som sin egen kryptovaluta, med egen kurs och teknologi.

Kryptovalutor är ett begrepp som allt fler har hört talas om. Det är sannolikt Bitcoin de hört om då eftersom den dels var först, men även på grund av att den än i dag är störst. Det bygger på så kallad blockchain-teknologi och är krypterat. Hur valutan är uppbyggd är nog mindre intressant för de flesta. Mer intressant är hur man investerar i det och vad framtidsutsikterna är.

Bitcoin var som sagt först och är den de flesta handlar med idag. Men det gäller att inte missa de andra digitala valutor som finns. Att inte titta på dessa är som att bara titta på den mest handlade aktien, eller den populäraste fonden.

Kryptovalutor handlas på speciella plattformar, en populär är bitcoin code officiella webbplats. Där kan man handla dels med Bitcoin men även med flera av de andra kryptovalutorna, även de som inte är like omtalade. Vill man börja handla med kryptovalutor så gör man lättast i att registrera sig på en av dessa plattformar, antingen den som nämndes tidigare eller 1k daily profit.

Bitcoin Cash

För ett par år sedan skulle en förändring göras i arkitekturen bakom Bitcoin. Många tyckte det var en bra uppgradering. Men samtidigt fanns det de som tyckte man skulle fortsätta på samma sätt som man tidigare gjort. Uppgraderingen genomfördes och samtidigt så gick motståndarna ihop och skapade Bitcoin Cash. En separat kryptovaluta.

De som hade ett innehav av Bitcoin fick motsvarande innehav i Bitcoin Cash och så var handeln igång. Idag kan man handla Bitcoin Cash på de olika portaler som handeln med digitala valutor pågår på. Precis som med övriga kryptovalutor så har Bitcoin Cash dragit nytta av den ökade mediabevakningen av dessa valutor det senaste året.

Allt fler småsparare upptäcker digitala valutor och intresserar sig för hur de fungerar och om de kan göra en vinst på dessa.

Så börjar du

Ska man sätta igång med att handla med Bitcoin Cash så behöver man först och främst läsa på om hur kryptovalutorna fungerar och om vad som påverkar deras kurser. Precis som andra valutor så fgår de upp och ner i värde och det är alltid något som påverkar dem att röra sig i en viss riktning.

Rent tekniskt behöver man en dator eller telefon som är uppkopplad mot internet. Man behöver också skaffa en digital plånbok. Det är där nycklarna som används för att komma åt just ditt innehav lagras. Sen registrerar man sig på en plattform där själva handeln pågår. Man tittar så att just den plattformen har Bitcoin Cash innan man registrerar sig.

Själva handeln är lik den handel man gör med aktier, till exempel. Man får upp de olika valutorna och dess värde. Deras historiska utveckling kan också studeras på samma plats. Man väljer ut vilken kryptovaluta man vill handla med och genomför köpet. Proceduren för att sälja av sitt innehav är liknande.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img