Så använder du mobilen som matplanerare

Numera är det lätt och smidigt att planera matköp och inköpslistor via mobilen. Du laddar bara ner den app din butik erbjuder, sedan kan du antingen beställa hem varor i en matkasse eller notera en egen lista på varor du behöver köpa.

Ett relativt nytt företag är Simple Feast som erbjuder klimatsmarta matkassar genom sin app som du lätt laddar ner på mobilen. Här får du vegansk och vegetarisk mat ända hem till dörren utan att betala frakt. Alla produkter är ekologiska, gjorda på växtfiber från potatis, socker och majs. Det finns två olika kassar att välja mellan och dessa är:

Family Feast

Denna kasse innehåller måltider för alla som vill ha en snabb måltid utan kött, och för alla som vill äta klimatvänligt. Kassen innehåller tre måltider och för två till tre personer.

Season Feast

Denna kasse är fylld för tre middagar som innehåller intressanta och spännande smaker. Maten är vegetarisk, ekologisk och klimatsmart och du får med alla ingredienser du behöver. Förpackningarna är hållbara och tillverkade av växtfibrer, allt för att det ska vara så miljövänligt det går.

Min mat

Appen som Simple Feasts har heter Min Mat och där hittar du mycket fakta om mat och hur den ska tillverkas. Du får även veta vad de olika produkterna innehåller, hur du kan beräkna matens näringsvärde, och anvisningar på hur maten ska förberedas. Appen går att ladda ner både i Apples App Store och i Google Play.

Recept

I appen hittar du omkring hundra olika recept som är tillagade av några av de bästa kockarna i världen. Du hittar enkla och smarta tekniker som är bra att kunna när du lagar olika sorters mat. Även din egen inköpslista skriver du lätt ner, efterhand som du kommer på vad du behöver köpa, och sparar den i appen. På så sätt behöver du inte ha med en handskriven lista eller försöka ha allt du ska köpa i huvudet. Du tar bara upp mobilen, loggar in på appen och där står allt du ska köpa.

Hälsocoach

I appen hittar du också Simple Feasts hälsocoach som hjälper till att hitta lämpliga recept om du går på någon diet för att gå ner i vikt, för din hälsa, om du är gravid, eller kanske bara vill prova ny spännande mat.

Genom appen kan du enkelt klicka om du vill hoppa över en leverans, pausa flera gånger eller säga upp ditt abonnemang.