PureVPN

Om du letar efter ett VPN-företag som har en del erfarenhet inom området kan du behöva titta närmare på PureVPN. De grundades redan 2006 av GZ Systems. De är också ett av världens största VPN-företag. På morgonen började de med bara tio servrar – idag har de över 2000 servrar spridda över mer än 180 länder. Det är alltså imponerande.

Du är i säkra händer

PureVPN har sitt huvudkontor i Hong Kong, vilket är en genuint kontroversiell jurisdiktion för en VPN-leverantör eftersom de är så nära knutna till Kina. Men PureVPN äger sitt eget nätverk och DNS-hårdvara, vilket gör det ganska säkert att använda deras tjänst.

Du kan använda PureVPN med Windows, Android, Mac, iOS och Linux. Och det finns ytterligare ett plus: Du kan ansluta din Smart TV, webbläsare och streamingtjänster till VPN. Du kan också ansluta den till många enheter eftersom du kan ansluta till en bärbar dator som en riktig router. Det ger dig massor av möjligheter som inte många andra leverantörer kan erbjuda.

Du kan också dela din tunnelfunktion, vilket innebär att du kan välja mellan hur och vart du vill skicka trafik – till exempel via din VPN eller internetleverantör.

Få mer för pengarna med PureVPN

PureVPN kan erbjuda dig lite mer för pengarna som du kastar på deras VPN: en killswitch, fem samtidiga anslutningar, stöd för alla större protokoll, delad tunneling och NAT Firewall. Det är det som räknas i vår bok och som är värt att räkna med i slutändan.

Netflix-kompatibilitet

Vi testade PureVPN på globala servrar och det var två av fyra som fungerade. Det är faktiskt en ganska bra framgångsgrad när det gäller VPN och Netflix, som har varit i krig med varandra de senaste åren. Netflix har attackerat stora VPN-företag under de senaste åren eftersom de är under press från Hollywood. Så att PureVPN faktiskt kan erbjuda två servrar som fungerar med Netflix är ett stort plus.

256-bit kryptering är ett stort plus

Den bästa formen av försvar är att arbeta förebyggande. Du kan få det i form av en 256-bitars kryptering, som är en av de säkraste anslutningarna som finns på marknaden. Det är så säkert att du ofta hittar regeringskontor runt om i världen som också använder det.

Dessutom har PureVPN en end-to-end-anslutning, som inkluderar att du kan byta från en IP-adress till en annan till en tredje genom PureVPNs 80.000 alternativ.

Din krypterade tunnel blir helt stängd så att tredjepartswebbplatser och hemska organisationer inte kan se vad du gör på det stora, mörka internet.

Så det finns en del fina plus som vi kan tilldela dem. Vi gillar 256-bitars och all annan säkerhet som följer med den.

Bra kundtjänst

Din säkerhet är det viktigaste när det gäller VPNs. Därför bör en bra kundtjänst finnas till för att hjälpa dig med dina frågor. Det kan hända att du plötsligt har en känsla av att du har börjat med något som är ett hot mot din säkra anslutning.

Det är därför du är i säkra händer med PureVPN. Här kan du enkelt hitta deras livechattfunktion, som kommer att svara dig inom en minut. De har tidigare ofta besvarat med autogenererade svar, som faktiskt är mer irriterande än användbara.

Nu har de förbättrats och kommer med ett genuint svar. Svaren verkade ganska generella till en början, men när vi utarbetade våra frågor fick vi ett mycket bättre svar. Det var inte ett banbrytande svar, men det kom snabbt. Och det är alltså en enorm förbättring.

Säkerheten

Tyvärr upptäckte vi några läckor i PureVPNs säkerhet. Om du letar efter recensioner av tjänsten kommer du att upptäcka att det finns flera missnöjda kunder. De var upprörda eftersom deras DNS och personliga IP-adress hade läckt ut. När vi konfronterade PureVPN med klagomålen, verkade svaret mest av alla autogenererade.

Så om det är något du inte kan leva med, väljer du en annan VPN-leverantör. Det duger inte att du går och är osäker på om din säkerhet kommer att komprimeras. Det viktigaste är att du är säker och om du inte känner dig säker, skynda dig bort.

Hastigheten

Ingen av servrarna som vi testade hastigheten på hade överdrivet goda resultat. Den snabbaste hittade vi i Amsterdam och den nådde bara 35 Mbps av 100, vilket inte är något speciellt. Välj PIA för snabbare hastigheter, som erbjuder servrar med mer än dubbelt så hög hastighet till ungefär samma pris.

Inga loggar… eller?

PureVPN hävdar att de inte samlar några personuppgifter – de gör bland annat reklam om ”Zero Logs”. Men om du läser det finstilta så kan du snabbt se att det faktiskt inte stämmer. Här står det nämligen att både anslutningen och bandbredden lagras. Det är inte överdrivet farligt, men då ska man inte heller göra reklam om att man inte för några loggar. Antingen så sparar man loggar eller så gör man det inte, så enkelt är det egentligen.

Ska du använda PureVPN?

Trots att PureVPN erbjuder en rimlig tjänst till ett bra pris med många servrar, är den dåliga hastigheten ett väldigt stort problem. Det är inte värt att använda tjänsten på lång sikt om du hela tiden ska vänta på en tjänst.

Om du är noga med Netflix-kompabilitet och en bra kundtjänst och anser att det är viktigare än hastigheten, kan du däremot välja PureVPN. Men tyvärr måste vi nog krypa till korset och inte rekommendera dem. Det är helt enkelt för mycket kompromisser när det kommer till säkerheten vid användning av tjänsten. Det finns många andra bra VPNs på marknaden som finns för ett lika bra eller bättre pris.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel