Mästerdata Glosis

Svårt att veta om du kan glosorna du har i läxa? Med Glosis kan du enkelt skriva in dina glosor i en virtuell gloslista, som Glosis sedan utgår ifrån för att förhöra dig. Efter ett glosförhör visar Glosis dig en utförlig rapport om hur det gick i förhöret, med information om antal rätt, vilka ord som blev fel, vilka glosor som blev rätt men som du behöver öva mer på, samt betyg.

Gloslista
I den virtuella gloslistan i Glosis kan du skriva in de ord du behöver öva in. För att underlätta inmatning av specialtecknen i tyskan, franskan och spanskan, har Glosis ett minitangentbord med dessa specialtecken inbyggt.

Om du har en lista med ord i Microsoft Excel, kan du kopiera listan därifrån till Glosis (och tvärtom). Gloslistan håller dessutom reda på vilka ord som du kan och vilka som du inte kan.

Glosförhör
Glosis kan i glosförhören markera tyska substantiv med en färg, beroende på substantivets genus. Du kan välja om du vill att Glosis ska rätta dina glosor efter att alla glosor har förhörts eller efter varje ord.

Resultatrapport
Efter glosförhöret får du en rapport som visar hur bra du kunde orden, vilka ord som blev fel och vilket betyg du fick. Glosis eftersträvar att rätta som en människa, så du missar inga poäng om du råkar missa ett mellanslag eller en punkt, och om du bara har lite småfel i ordet, kan du få delvis rätt.

Resultatrapporterna sparas när du sparar gloslistan, så du kan gå tillbaka och se dina resultat när du vill.

Dessa funktioner hittar du i ett fräscht och användarvänligt gränssnitt. Programmet är på svenska och är gratis att använda.