LibreOffice

Om du kontinuerligt behöver hantera textdokument, kalkylblad eller presentationer kommer du att behöva ett programpaket med den här sortens funktioner. Det vanligaste är Microsoft Office, men det finns faktiskt gratisalternativ. Länge var OpenOffice det enda alternativet, men det finns också LibreOffice, förenklad version baserad på just OpenOffice.

Enkelt program för dokumenthantering

Till att börja med får du en texthanterare. Med LibreOffice Writer får du möjligheten att skapa, redigera och visa textdokument. Programmet kan också hantera textfiler från Microsoft Office, vilket innebär att du även kan redigera och hantera dokument från deras program.

Programmet är relativt enkelt och kommer med enklare funktioner, vilket gör det möjligt att komma igång snabbt och utan bekymmer. Det finns däremot gott om funktioner, ordböcker och andra funktioner för att kunna sköta om sina dokument.

Finns även program för kalkylblad, presentationer och databaser

Med LibreOffice får du även program för kalkylblad, LibreOffice Calc. Med det programmet kan du skapa och redigera kalkylblad och utföra beräkningar.

Andra program som följer med låter dig hantera bildpresentationer och databaser. Dessa program kan komma till användning när du till exempel studerar eller ska jobba på ett företag som använder den sortens program.

Oavsett vilka behov du har kommer du alltså att ha nytta av LibreOffice. Att ha standardprogram för att skapa textdokument, kalkylblad och presentationer är idag allt mer nödvändigt, då det används inom många yrken och studier.

Om du inte vill betala för exempelvis Microsoft Office, kan LibreOffice därför vara ett bra alternativ för att få ett bra och enkelt gratisalternativ, som fortfarande uppfyller kraven man har på dessa program.