CPU-Z

En dator blir sämre allt eftersom den åldras. Det här kan du egentligen inte påverka, men du kan hålla ett öga på det. Genom att hålla koll på din dator vet du också vilka områden du bör fokusera på när det kommer till underhåll och eventuellt att byta ut delar. CPU-Z är ett program som hjälper dig just med allt det, och mycket mer.

Håll ett öga på din dator

I grunden kommer CPU-Z med funktioner som låter dig övervaka din processor, minne, kärnor och mycket annat. Du kan även kontrollera temperaturen och annat på din dator. Appen kommer med ett enkelt gränssnitt där du får en överblick över allt om din dator som går att koppla till prestanda och funktion.

Den här informationen är ovärderlig om du till exempel märker att din dator blir segare, eller om du oroar dig för överhettning. Du kan även kontrollera arbetsminnet och processorn för att se att den får tillräckligt för att hålla igång dina program.

Få statistik och data över datorns prestanda

CPU-Z låter dig också kontrollera din dators prestanda i realtid. Du kan till exempel kolla över datorns grafikkort och se hur den presterar. Det här kan vara viktigt om du tänker köpa ett nytt grafikkort eller redan har gjort det. Informationen kan även göra samma sak för processorn, arbetsminnet och andra väsentliga delar av din dator.

Samtidigt behöver man inte vara någon datorexpert för att använda programmet. Även nybörjare kan komma igång med det för att se att allting fungerar som det ska. Vill man utforska de mer avancerade funktionerna kan man också göra det.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel