Billiga webbhotell

Det finns en mängd olika leverantörer av webbhotell att välja mellan. Alla skiljer sig åt när det gäller pris, funktioner och omdömen. När det gäller webbhotell så är det inte alltid så att billigast är bäst, men det finns riktigt bra webbhotell för en billig slant som duger gott och väl om man man bara vill skapa en eller ett fåtal hemsidor. Vad som räknas som billiga webbhotell beror lite på vilka funktioner som ingår sett till det priset man betalar. Om man betalar en låg summa men webbhotellet erbjuder väldigt få eller begränsat med funktioner så kanske det inte är så billigt trots allt. I denna artikeln ska vi gå igenom de bästa webbhotellen till den bästa priserna så du enkelt kan välja rätt webbhotell för just dig, samt hitta de billigaste alternativen.

Billigt webbhotell med bra funktioner

Som vi nämnde tidigare så avgör funktionerna en hel del vad som räknas som billigt. Man kan skaffa webbhotell för så lite som 9 kr per månad och fortfarande få ett bra utbud av funktioner, bra support och allt man behöver. Miss Hosting är ett bra exempel på ett billigt webbhotell där mycket ingår för en lite peng. Hos Miss Hosting får du exempelvis 1 hemsida, basic SEO-verktyg och 1GB lagringsutrymme för endast 9kr/månad.

En annan sak som ingår hos de flesta webbhotell som sparar en hel del pengar är gratis SSL-certifikat. Hos de webbhotell där det inte ingår så kan det kosta runt 100kr/månad utöver kostnaden för webbhotellet. De billigaste webbhotellen som riktar sig mot Svenska kunder är i regel väldigt bra och erbjuder ett brett utbud av funktioner och bra support som är kunniga inom ämnet. Några exempel på de billigaste svenska webbhotellen är Miss Hosting – 9kr/mån, Inleed – 19kr/mån, One.com – 19kr/mån och Loopia som ligger på 39kr per månad. Du kan jämföra webbhotell för att se vad som ingår och vad som skiljer dem åt för att hitta det bästa webbhotellet.

Billiga webbhotell med e-post

Något som många använder sig utav hos deras webbhotell är webbmail. En webbmail är smidigt på så sätt att det är väldigt enkelt att hålla reda på dina kontakter, organisera inkommande och utgående mail och dessutom så finns det ofta funktioner som viruskontroll, spam filter och autosvar.

Många bra webbhotell erbjuder ofta flera eller obegränsat antal e-postadresser beroende på vilket paket du väljer hos webbhotellet. När du använder webbmail hos ditt webbhotell kan du även skapa din egen mer professionella e-postadress till exempelvis ditt företag, din egen domän eller till din hemsida. Webbmail ingår alltid hos alla webbhotell, även hos de billigaste alternativen.

Tack vare konkurrensen och att det har kommit en hel del nya webbhotell på sistone så har priserna pressats nedåt och det är inte speciellt svårt att hitta ett webbhotell till ett lågt pris som fungerar bra. Om du däremot har ett större företag och är i behov av mycket utrymme och flertalet hemsidor så kan det vara klokt att lägga på en extra slant för att få alla funktioner du behöver samt mer utrymme.