Back to basic – nu är det kortspel på mobilen som gäller

Att spela spel på mobilen är verkligen svårt att greppa hur populärt det är. Och det är ju inte svårt att förstå heller. För varje dag som går så lanseras det fler och mer avancerade spel för mobilen. Det som tidigare var simpla spel som Snake och Packman har nu övergått i minst lika avancerade som datorspel och TV-spel. Men det behöver inte vara så komplicerat.

För om du också är en av dem som kanske tröttnat på alla dessa komplicerade spel som nu lanseras så kommer nu en glädjande nyhet, kortspel är på väg tillbaka. Och då inte enbart kortspel i analogt format, utan också kortspel på mobilen. I samma takt som andra spel kommer det också uppdaterade versioner av kortspel.

Kortspel är ju ett klassiskt sällskapspel. Ett spel där det krävs att man är 2 eller flera spelare. Kanske är det just därför som det blivit så uppskattat att kunna spela kortspel online på mobilen. Det krävs inte att man är tillsammans med någon annan, utan kan spela på bussen, i sängen eller varför inte på stranden.

 

Spela kortspel för flera men ensam

Med kortspel på mobilen kommer också möjligheten att ensam spela kortspel som man analogt behöver vara flera för att spela. Så det är inte enbart patiens och andra spel som faktiskt är menade att man ska spela ensam som går att spela på mobilen, utan även många andra.

Förutom kortspel med en klassisk kortlek så är ett av de mer populära kortspelen att spela på mobilen faktiskt det uppskattade barnspelet UNO. Ett spel som uppenbarligen gillas av både barn och vuxna. Spelar man UNO vanligtvis är det roligast om man lyckas skrapa ihop till åtminstone fyra spelare, men nu kan man alltså spela mot en dator på mobilen. Men det går också att spela online och spela direkt mot andra.

Egen tid för både barn och vuxna

Ibland har det kommit diskussioner kring hur bra det egentligen är att spela spel på mobilen och om det hämnar kreativiteten och att man gör det istället för att göra någonting produktivt av sin tid. Men istället för att se dessa negativa aspekter av mobilspel så finns det faktiskt mycket positivt med mobilspel också. Om det spelas i måttlig mängd såklart, som med allt, blir det för mycket är det aldrig bra.

Men spelar man med måtta så kan mobilspel absolut vara en bra avkoppling från alla de måsten som vardagen består av och dessutom lite behövd egen tid. Det finns så stor mängd av olika kortspel för mobiltelefoner att alla kan hitta någonting som passar dem. Vare sig det är ett populärt spel, nytt eller gammal, så finns det något för alla smaker. Det är också väldigt kravlöst och därför får hjärnan slappna av samtidigt som man ändå får tänka lite under spelomgångarna. Detta gäller ju då förstås bara om man spelar oskyldiga kortspel på mobilen där det inte är några pengar inblandade. Blandar man in pengar i spelandet är det inte längre kravlöst.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img