Avast Antivirus Free

Ett antivirusprogram hjälper dig att skydda datorn och ser till att inga virus eller annan skadlig kod tar sig in och förstör filer eller stjäl personuppgifter. Idag är det nödvändigt med ett bra antivirusskydd, men det kan lätt hända att det blir dyrt.

Därför har det kostnadsfria antivirusprogrammet från Avast blivit populärt under åren. Avast är ett stort varumärke som även erbjuder betalversioner, men deras gratisversion duger för många hushåll.

Gratis men kraftfullt antivirusprogram

Avast Antivirus Free är väldigt lätthanterligt, även för den som inte är datorkunnig. Installationen sköter sig själv och du kan välja en förinställd installation som gör allting åt dig. För den som kan lite mer om datorer går det att anpassa programmet efter behov.

När det sedan är installerat har du tillgång till flera olika funktioner som skyddar dig och din dator. Att kunna skanna datorn vid behov är primärfunktionen. Här har du även flera alternativ, från snabbskanning som gör det möjligt att kontrollera de vanligaste filerna i din dator, till att söka igenom hela hårddisken.

Avast kommer med en del förinställningar för skanningen och det duger för de flesta hushållen. Om du däremot är lite mer kunnig kan du anpassa inställningarna här så att de passar dig bättre.

Modernt gränssnitt med många funktioner

Avast kommer med ett väldigt enkelt men modernt gränssnitt. Det här innebär att vem som helst kan lära sig programmet och vänja sig vid inställningarna. Via gränssnittet kommer du bland annat åt skanning, inställningar, statistik, andra enheter med Avast samt verktygen som de erbjuder utöver antivirusskydd.

Programmet anpassar sig också efter ditt eget datoranvändande. Om du inte använder datorn och vill att den utför en skanning, kan det gå mycket snabbare eftersom den kommer att använda mer av datorns resurser. Om du däremot använder datorn samtidigt kommer den att dra mindre resurser, så att du kan fortsätta med det du gör.

Kommer från ett stort varumärke

Avast är ett känt varumärke inom IT och erbjuder mycket mer än bara antivirusprogram. Det är visserligen programmet man är mest känd för, men när du installeras Avast Antivirus kommer du också att få tillgång till mycket mer.

Du får bland annat tillgång till programmet SecureLine, deras egen VPN. Det är ett program som skyddar din internetanslutning, vilket förhindrar dina personuppgifter från att läcka ut och stoppar intrång in i din egen anslutning.

Vidare erbjuds även andra program som GrimeFighter, som hjälper till att rensa datorn och underhåller den. Det här är viktigt att man gör, eftersom en dator kan bli onödigt seg och långsam om du inte kontinuerligt underhåller den och rensar bort onödiga och gamla filer från hårddisken.

Det finns även program som hjälper dig med din webbläsare och kan hålla den ren från skräpfiler och annat skadligt. Vidare får du även verktyg som kan hjälpa dig sköta om din dator i ren allmänhet, bland annat systeminställningar och mycket annat. Alla dessa funktioner är lättanvända och vem som helst kan lära sig dessa enkla program. Avast kommer också att erbjuda dig hjälp om du inte riktigt förstår hur allting fungerar.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel