Apache OpenOffice

Microsoft Office är standardprogrammet många använder för att skriva dokument, göra beräkningar i kalkylblad och skapa bildspel för presentationer. Men Apache OpenOffice är ett annat alternativ som du kan använda om du vill ha tillgång till alla dessa funktioner helt utan kostnad.

Ett bra alternativ till Microsoft Office

Du får fortfarande tillgång till allt du kan tänkas behöva för studier, kontorsarbete och företagsverksamhet. Allt är däremot under andra namn och vissa verktyg kan skilja sig en aning från Microsofts.

Det är därför möjligt att använda programmet för dina studier såväl som i arbetet. Det kan däremot ta lite tid för en nybörjare att lära sig alla funktioner, eftersom gränssnittet kommer fullpackat med en mängd olika alternativ.

Tidsmässigt tar det däremot inte mycket längre tid att lära sig OpenOffice än det gör att lära sig Microsoft Office, eftersom de allra flesta funktioner är sig lika.

Allt du behöver för kalkylblad, dokument och bildspel

När du ska skriva dokument kommer du att använda Writer. Det här är en texthanterare som låter dig skriva dokument, infoga tabeller, bilder och mycket annat. Det kommer även med funktioner för olika språk och det finns även tillägg som du kan installera för att få ut mer av programmet.

För kalkylblad finns det Calc. Det här är ett program med kalkylblad som kommer med allt du behöver för både enklare och avancerade syften.

Om du ska göra en presentation i skolan, på jobbet eller på släktfesten, kan du använda Impress. Det är ett program som kommer med många olika funktioner för att skapa vackra bildspel. Det finns även animationer och effekter för att ge bildspelen mer liv.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...

Regler för kortspelet sjuan

Sjuan är ett spel som har roat generationer av...

Vad är programvara?

Programvara är en uppsättning instruktioner, data eller program som...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel