4 typer av program du måste ha på din dator

Alla har nog ett eller två program på datorn som man inte kan leva utan och som man automatiskt omedelbart installerar när man börjar använda en ny dator. En del saker är mer personliga, men vi tror att det finns en del typer av applikationer som alla behöver. Här ska vi se på 4 olika typer av program som alla datoranvändare bör ha på sina datorer.

1. VPN

Ja, det kanske känns uttjatat… Men det är praktiskt helt enkelt. Inte bara kan en VPN skydda din integritet (viktigare än någonsin i dagsläget!) utan du kan dessutom använda en VPN för att låsa upp nytt innehåll och annat på nätet. Om du någonsin mötts med en irriterande sida om att ”innehållet inte är tillgängligt i ditt land” kan en VPN lösa det problemet åt dig för gått. Med en VPN kan du surfa från vilket land som helst!

Är du inte intresserad av att låsa upp innehåll med vill ha en VPN för säkerhetsskäl är Windscribe att rekommendera. Windscribe kostar dig så lite som 2 USD per månad om du väljer den billigaste planen!

2. App för valutakurser

Om du inte känner till valutakurser ännu, och särskilt om du inte investerar i kryptovalutor, missar du någonting. I nutiden bör du absolut ha ett program för att köpa och sälja valutakurser på din dator. Att köpa och sälja krypto kan till och med ge dig pengar kortsiktigt om du vet vad du gör, och annars är det också värt det som passiv investering helt enkelt. Se på det som besparingar som växer med åren!

3. Notion

Du har nog hört om Notion, programmet som kan organisera ditt liv. Det är inget skämt! Notion är en applikation du måste ha på din dator. Notion låter dig skapa en plats för allt. Det finns ingen gräns på hur många sidor du kan skapa på Notion, så du kan organisera hur många olika delar av ditt liv du vill. Du kan glömma andra To-do appar och scheman eftersom Notion erbjuder allting i en enda app. Det tar lite tid att lära sig använda Notion men det finns massor av bra videor på YouTube som lär dig hur du kan använda detta väldigt användbara program.

4. Distraktionsblockerare

Om du ofta slösar tid på spel och webbplatser du inte vill så är detta svar för dig. En distraktionsblockerare låter dig blockera så många sidor och program du önskar, eller schemalägga tider där du får använda program och sidor och tider du inte får det. Denna typ av program är helt nödvändig för dig som har problem med att du ofta blir distraherade under en jobbdag och slösar timmar på datorn du egentligen behövt för annat.

Slutsats

Alla dessa program har en plats på din dator, och är användbara för i stort sett alla. Visst finns det många fler användbara program, men idag tog vi en titt på just de program som alla kan dra nytta av och bör installera på din dator. Om du inte redan använder alla 4 av dessa programtyper är det på hög tid att du laddar ner några nya program!