Vad är det senaste vad gäller mobiler?

Att det lanseras ny elektronik stup i kvarten är det nog ingen som gått miste om. Men att det även lanseras nya tjänster och metoder för hur man kan köpa eller återanvända mobiler är det däremot fler som inte har koll på. Att enbart köpa nytt och inte överhuvudtaget ta tillvara på det gamla är inte särskilt i tiden, varken för plånboken eller för miljön. Så vad finns det då för alternativ?

Köp begagnat

Under många år så gick det inte överhuvudtaget att få i närheten så bra mobiler begagnat som det gick att köpa nya, men den tiden är ett minne blott. Idag har det blivit allt vanligare och mer populärt att faktiskt köpa begagnade mobiler, som i själva verket är relativt nya. Eftersom det släpps så många nya mobilmodeller konstant och eftersom många har ett så stort intresse i det så finns det också en stor andrahandsmarknad för detta. Att köpa en mobil och sedan sälja den igen efter några månader hör alltså inte till ovanligheterna. Därför går det exempelvis att hitta nya modeller som iPhone 11 på ixpress. Det är inte konstigt att det blivit populärt att köpa begagnat när det är smart sätt spara både pengar och på miljön.

Återvinn dina gamla mobiler

Men det är inte enbart köp av gamla och begagnade mobiler som stiger i popularitet, utan även den andra sidan, att sälja eller återvinna sin gamla telefon. De allra flesta vet att det är dåligt för alla inblandade att bara låta ens gamla mobiler ligga och skräpa hemma i någon avdankad låda som ingen någonsin kommer att öppna. Men trots vetskapen kring detta kan det vara svårt att få tummen ur och faktiskt gå med mobilen till återvinningen eller göra någonting av de gamla delarna själv. Därför har det lanserats en hel del tjänster där det är möjligt att få rabatt på köp av en ny mobil om man lämnar in sin gamla. Hos en del företag är det också möjligt att lämna in sin gamla mobil, få en specifik summa pengar för det, men inte behöva ansvara för resten av processen med att sälja telefonen.

Ta vara på reservdelar

I samma kategori som att det är slöseri av resurser att låta ens gamla mobil ligga och skräpa så kan man om man inte vill sälja telefonen i alla fall vara säker på att man tar tillvara på alla reservdelar som man kan ha användning för. Har man lite kolla på teknik och telefoni så kan man med fördel pilla isär sin telefon och spara de delar som man kan tänkas ha användning för och återvinna resten. För det är ju inte enbart hela telefoner som går att återvinna, även isär plockade går att återvinna materialen ifrån.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img