Ninox MapViewer

Med Ninox MapViewer kan du läsa in och anpassa kartbilder ( topografiska kartor, flygbilder, satellitbilder etc ). Kartor som du hämtar från svenska Lantmäteriets webbtjänst ’Din Karta’ anpassas av programmet automatiskt till aktuellt nät så att du direkt kan använda kartan för att bestämma positioner, mäta avstånd och arealer. Du kan även skanna egna kartor och sedan i programmet själv anpassa den till aktuellt koordinatsystem för att enkelt kunna utföra korrekta mätningar.
Det är enkelt att på kartan lägga in platser / aktiviteter som symboler och dokumentera dessa med egna uppgifter i tabeller och med hyperlänkar till bilder, dokument etc.

Ninox MapViewer erbjuder stöd för GPS-mottagare ( USB / seriell kommunikation ) med Garmin- och/eller NMEA 0183-protokoll. Med flertalet Garminmodeller kan du överföra och spara positionsuppgifter och spår till kartan liksom överföra uppgifter från karta till GPS-mottagaren. Du kan också läsa in filer med GPS-data du fått från andra användare.
Med en vanlig handmottagare ansluten till en laptop kan med programmet i realtid visa var på din karta du befinner dig.

Ninox skriver ut kartor med hög utskriftskvalitet. Programmet är anpassat så att du med utskriftsrutin för PDF ( finns att ladda ner som freeware ) kan få dina kartor sparade och utskrivna i det formatet.