LANeye 2.3 Professional Edition

Använder någon obehörig ditt nätverk?
Om du svarar nej på den frågan hur vet du isåfall det?
LANeye 2.3 Professional Edition är ett lättanvänt program för intrångsövervakning i nätverk. LANeye avlyssnar trafiken i nätverket och avslöjar alla datorer, skrivare, trådlösa accesspunkter, servrar, brandväggar, ja alla enheter som kommunicerar på nätverket.
Om en ny okänd enhet försöker ansluta till ditt nätverk upptäcker LANeye det omedelbart och larmar och blockerar den anslutande enheten från att få tillgång till nätverket. Har du en WLAN-accesspunkt kan någon i din närhet enkelt koppla in sig på ditt nät. Har du en oskyddad nätverkskabel som tex. går via en källare där obehöriga kan komma åt din nätverkskabel kan någon koppla in sig via den på ditt nät.
Vilka datorer finns egentligen på ditt nätverk? LANeye kan ge dig svar på den frågan. Nya datorer som LANeye hittar läggs upp på en lista för okända enheter. För att ge de okända datorerna tillgång till nätverket flyttar du enkelt dem från listan över okända enheter till en lista över kända enheter. Då kommer fortsättningsvis datorn kunna ansluta och bli en del av nätverket.
LANeye detekterar inte bara nya okända enheter. Om en känd enhet skulle bete sig oväntat eller misstänkt larmar och blockerar LANeye även denna. Det kan nämligen röra sig om en oönskad dator som försöker imitera en av dina kända datorer. LANeye detekterar om enheter oväntat byter namn, önskar ingå i en annan arbetsgrupp eller domän, efterfrågar en IP-adress i ett annat adressområde än väntat eller om en dator gör oväntat många repeterande anslutningar på kort tid. LANeye registrerar alla anslutningsförsök dina datorer och andra nätverksenheter gör och lägger upp en incidentlogg över händelser för varje enhet. Händelserna beskriver i klartext vad som inträffat och vad som kan vara troliga orsaker till händelsen men också vad som kan vara intrång. LANeye för också statistik över enheters aktivitet som presenteras grafisk.
Med LANeye 2.0 Professional Edition kan man hindra att bärbara datorer som tagits med på resan och eventuellt blivit infekterade sätts i karantän och hindras ansluta till nätverket när den kommer hem igen. LANeye 2.0 Professional Edition har exkluderingsfilter som kan behövas om nätverket har avancerade funktioner som VPN tunnlar, SAN (Storage Area Network) eller klienter som kör virtuella maskiner.

LANeye är inte någon brandvägg. LANeye skyddar ditt nätverk genom att lägga sig i anslutningsförfarandet och skickar nekande datapaket till den anslutande enheten. LANeye 2.3 Professional Edition är uppföljaren till den tidigare populära versionen LANeye 1.6. LANeye 2.3 finns också i en enklare variant för mindre nätverk och heter då LANeye 2.3 Small Network Edition. LANeye kan köras på valfri dator i nätverket. Har enkel installation, inbyggt hjälpsystem och guider som hjälper dig att aktivera LANeye. Läs mer om LANeye på vår webbplats.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img
Föregående artikel
Nästa artikel