Ha koll på din Canon skrivare med appen Canon Print

Med Canon Print kan du enkelt skriva ut, skanna och kopiera direkt från din mobil eller surfplatta. Men du kan också kontrollera din Canon skrivare genom appen på ett enkelt och smidigt sätt. Dessutom så är appen gratis att ladda ner. 

Canon Print appen fungerar både till Android och Apple enheter och kan laddas ner via App Store eller Google Play och kostar ingenting. Det finns även andra appar som också fungerar med Canon skrivare som t.ex. Mopria och Airprint. Men det finns några fördelar med att använda Canons app och en av dom är att du kan ha koll på bläckpatronerna och hur mycket bläck det finns i skrivaren genom appen. Du kan enkelt beställa nya Canon bläckpatroner när dom håller på att ta slut.

Använda Canon Print appen för att skriva ut

Anslut mobilen eller surfplattan till skrivaren via skrivarens WiFi som är en inbyggd åtkomstpunkt. Sedan är det bara att via appen skicka de dokument eller foton du vill ha utskrivet. Det finns även funktion som gör att du kan beskära dina bilder och foton. Det gör det super enkelt att snabbt beskära sånt som du inte vill ska synas på fotot innan du skriver ut den. Det går även att skriva ut från webbläsaren, det är bara att välja ”dela” i appen.

Man kan även ta bilder på ett dokument och korrigera och beskära dokumenten med ”smarttelefonkopia”. Därefter kan du skriva ut den eller kopiera dokumentet. Den sparas som en PDF i telefonen och du kan enkelt göra kopior av den när du behöver det.

Skanna och kopiera

För att kopiera ett dokument så placerar du dokumentet i kopiatorn och därefter trycker du på ”Kopiera” i appen. Det går självklart att göra det enkelt också via LCD-skärmen på skrivaren. Men för de skrivare som inte har en LCD-skärm så blir det väldigt enkelt att bara trycka på ”Kopiera” i appen.

Det går väldigt snabbt och enkelt att skanna sina dokument eller foton. Det är bara att lägga dom till rätta i skrivaren och sen trycka på ”Skanna”. Spara dom som PDF eller JPEG och du får dom direkt i din enhet.

Kontrollera bläcknivåer och underhåll på din Canon skrivare

Som vi nämnde tidigare så går det att kontrollera hur mycket bläck det finns i skrivaren via Canon Print appen. Det är väldigt bra att kunna ha koll på bläcknivåerna så att man slipper stå utan patroner. Du kan även se vilka bläckpatronsnummer som skrivaren använder.

Det går även att hitta handbok för Canon skrivaren, vilket kan var väldigt praktiskt när man behöver lösa något problem som uppstått eller vid installering av skrivaren. Du kan även sköta underhåll av skrivaren direkt från appen. Alla dessa uppgifter och mera hittar man i skrivarinställningar.

Andra mobila utskriftsappar

Det är värt att nämna två andra appar, Mopria och AirPrint som också är gratis och som du kan använda för att skriva ut från en surfplatta eller smartphone. Men man kan tyvärr inte kolla bläcknivåer och sköta underhåll mm. Valmöjligheterna är inte lika stora med dessa, men de kan vara praktiska om man använder flera skrivare från olika märken. För de funkar till alla skrivare som stödjer mobilutskrift. Mopria för de som använder Android enheter och AirPrint för de som använder Apple.

Hoppas att det här hjälper dig med Canon Print appen.

spot_imgspot_img

Relaterade artiklar

Därför är spelautomater online så omåttligt populära

Online spelautomater har tagit världen med storm och blivit...

Välj rätt programvara till din arbetsdator

När det gäller att välja rätt programvaror till din...

Kortspelet slav och president

Kortspelet slav och president är en riktig klassiker som...

Regler för patiens harpan

Du har säkert spelat patiensen Harpan någon gång. Detta...
spot_imgspot_img